Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγική συνεργασία Novatek - Siemens στο LNG

Στρατηγική συνεργασία Novatek - Siemens στο LNG

Σημαντική αύξηση παραγωγής φυσικού αερίου και LNG, σύμφωνα με τον CEO της Novatek

Στον τομέα του LNG θα συνεργαστούν η Novatek και η Siemens της Ρωσίας μέσω μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης και συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας στη Μόσχα, δήλωσε η ρωσική εταιρεία Novatek.

Όπως αναφέρει η συμφωνία, οι δύο πλευρές σκοπεύουν να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τη στρατηγική εταιρική σχέση και συνεργασία τους σε ολοκληρωμένα έργα αέριο-με ηλεκτρική ενέργεια με άσο στο μανίκι το LNG και τις προεκτάσεις του.

Ο πρόεδρος της Novatek, Leonid Mikhelson σχολίασε ότι: «Η Novatek σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή φυσικού αερίου και ΥΦΑ και μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του φυσικού αερίου για να ενισχύσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των κλιμακωτών μας έργων LNG χαμηλού κόστους».

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμπειρία μας από τη συνεργασία με τη Siemens ως αξιόπιστος εργολάβος που παρέχει εξοπλισμό στο έργο Yamal LNG και πρόκειται να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά και σε άλλες χώρες» πρόσθεσε.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης