Διεθνή

Siemens: Ενεργειακό deal ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων στο Ιράκ

tags :
Siemens: Ενεργειακό deal ρεκόρ 15 δισ. δολαρίων στο Ιράκ

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το Ιράκ έχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της

Μια σημαντική επένδυση αναμένεται να πραγματοποιήσει η Siemens στο Ιράκ, κατασκευάζοντας μια υποδομή που θα μπορούσε να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 300.000 κατοίκους της χώρας, σύμφωνα με τα λόγια του CEO του γερμανικού κολοσσού, Joe Kaeser.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ο Kaeser συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Haider al-Abadi για να συζητήσουν μια πρόταση που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του Ιράκ και θα στηρίξει την οικονομική του ανάπτυξη.

Τέτοια σχέδια περιλαμβάνουν τη βελτίωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ - η Siemens δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προσθέσει 11 gigawatts (GW) δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας σε διάστημα τεσσάρων ετών που θα μπορούσε να παράσχει περίπου 23 εκατομμύρια Ιρακινούς σε όλη τη χώρα με σταθερή ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα ενισχύσει τη σημερινή παραγωγική ικανότητα της χώρας κατά σχεδόν 50%, δήλωσε η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

Μιλώντας στο CNBC, ο Kaeser τόνισε ότι: «Χρειάζονται περίπου 11.000 MW τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, για να έχουν μια σταθερή, αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια που παρέχεται στους ανθρώπους τους».

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το Ιράκ έχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ζήτηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της λόγω των ατόμων που χρησιμοποιούν περισσότερα κλιματιστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Ο κ. Kaeser δήλωσε ότι για να επιδείξει πρόοδο στον ιρακινό λαό, η εταιρεία θα αναλάβει βραχυπρόθεσμες ενέργειες που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα της χώρας. "Είπα ότι πρόκειται να χτίσουμε σε τρεις μήνες - θα φτιάξουμε ικανότητες για να βοηθήσουμε 300.000 άτομα να έχουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ο κ. Kaeser πρόσθεσε επίσης ότι το ποσοστό απόδοσης του Ιράκ στην καύση αργού πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν χαμηλότερο από ό, τι χρησιμοποιείται ο σύγχρονος κόσμος - εκεί όπου η Siemens θα μπορούσε να αυξήσει την αποδοτικότητα – συμπλήρωσε.

«Θα περίμενα πραγματικά ότι δεν χρειάζονται περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, , για να ξαναφτιάξουν τη χώρα τους και να πάρουν 11.000 MW σύγχρονης ηλεκτροδότησης με αποδοτικές εκπομπές. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα» δήλωσε ο Kaeser.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης