Διεθνή

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στην Cheniere για να τροφοδοτήσει με το πρώτο φυσικό αέριο τη μονάδα LNG του Τέξας

tags :
ΗΠΑ: «Πράσινο φως»  στην Cheniere για να τροφοδοτήσει  με το πρώτο φυσικό αέριο τη μονάδα LNG του Τέξας

Η γραμμή 1 στη μονάδα του Corpus Christi θα γίνει το πρώτο τερματικό σταθμό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Τέξας και το τρίτο που λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ρυθμιστική αρχή  ενέργειας των ΗΠΑ ενέκρινε αίτημα της Cheniere Energy να τροφοδοτήσει την νέα μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Corpus Christi του Τέξας, σηματοδοτώντας την έναρξη  λειτουργίας του τερματικού εξαγωγής.
Η έγκριση της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας (FERC), που εκδόθηκε αργά την Πέμπτη 16/8/2018, σημαίνει ότι η Cheniere θα είναι σε θέση να παράγει το πρώτο φορτίο αποστολής μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αν όχι νωρίτερα.
Η γραμμή 1 στη μονάδα του Corpus Christi θα γίνει το πρώτο τερματικό σταθμό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Τέξας και το τρίτο που λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς η χώρα αυξάνει την πώληση του υπερψυχόμενου αερίου σε πρωτοφανή επίπεδα τα επόμενα χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Cheniere, Jack Fusco, δήλωσε στους αναλυτές νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εγκατάσταση θα παράγει το πρώτο LNG της το τέταρτο τρίμηνο, υποδηλώνοντας εκκίνηση της εγκατάστασης νωρίτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Η αγορά των LNG παρακολουθεί στενά την έναρξη λειτουργίας εγκαταστάσεων όχι μόνο επειδή προσθέτουν τελικά στην προσφορά, αλλά επειδή τα εμπορικά φορτία τείνουν να διακινούνται στην άμεση αγορά, ενώ οι αρχικές εμπορικές παραδόσεις πηγαίνουν σε προκαθορισμένους μακροπρόθεσμους αγοραστές.
Ο τερματικός σταθμός Sabine Pass της Cheniere, με τέσσερις λειτουργικές γραμμές ή μονάδες , είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση LNG στη χώρα με χωρητικότητα 18 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (mtpa) και άρχισε να λειτουργεί το 2016.
Ο τερματικός σταθμός 5.3 mtp Cove Point της Dominion Energy στο Μέριλαντ άρχισε να λειτουργεί τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και μέχρι στιγμής είναι ο δεύτερος τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG.
Πάνω από δώδεκα γραμμές αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία την επόμενη χρονιά στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ προσθέτοντας 36 mtpa στην παγκόσμια προσφορά LNG σε σύγκριση με τα 290 mtpa το 2017.
Εκτός από τους τερματικούς σταθμούς της Cheniere, υπάρχουν τις εγκαταστάσεις της Kinder Morgan Elba Island στη Γεωργία, το Camperon LNG της Sempra Energy στη Λουιζιάνα και την εγκατάσταση της Freeport στο Τέξας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης