Απόψεις

Π.Μπουσμπουρέλης: Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το επόμενο καιρικό φαινόμενο θα προλάβουμε…

Π.Μπουσμπουρέλης: Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το επόμενο καιρικό φαινόμενο θα προλάβουμε…

θα πρέπει να στελεχωθεί ο μηχανισμός με καλά αμειβόμενους επαγγελματίες και τεχνοκράτες και όχι με κομματικές υπηρεσιακές  επιλογές

H πολιτική προστασία  όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα αποδείχθηκε πολλαπλώς τις τελευταίες ημέρες αλλά και συνολικά το τελευταίο έτος ότι υστερεί δραματικά απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις για φύλαξη του πολίτη και τα ακραία φυσικά φαινόμενα που δρουν κατ εξακολούθηση δεν κάνουν τίποτε άλλο από τα να μας υπενθυμίζουν καθημερινά τους κινδύνους που διατρέχουμε.
Είτε από την πύρινη λαίλαπα , είτε από τις πλημμύρες και τα βουλωμένα φρεάτια είτε από οτιδήποτε μπορεί να προκύψει σήμερα, αύριο ή στο μέλλον.
Ωραίοι, φιλόδοξοι και καλοδεχούμενοι είναι οι σχεδιασμοί για ένα νέο χωροταξικό με πολιτικές συγκλίσεις,  όμως κάποιος πρέπει να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να ασχοληθεί με την πρόληψη και θωράκιση της πολιτικής προστασίας εδώ και τώρα.
Που σημαίνει ότι θα πρέπει να στελεχωθεί ο μηχανισμός με καλά αμειβόμενους επαγγελματίες και τεχνοκράτες και όχι με κομματικές υπηρεσιακές  επιλογές που αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
Η τεχνογνωσία είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξει και από την Ευρωπαική Ένωση και από τις προηγμένες χώρες και θα πρέπει να προβλεφθούν τα σχετικά κονδύλια και αναλόγως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην βελτίωση των υπηρεσιών.
Παντού γίνονται καταστροφές, όμως το crash test της τελευταίας εβδομάδας έδειξε ότι αυτό που υπάρχει σήμερα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Οι πολιτικοί προιστάμενοι δεν σημαίνει ότι ξέρουν και την δουλειά, τα γρανάζια του δημοσίου με τις πολιτικές επιλογές  και τις χαμηλές αμοιβές κάνουν χειρότερες τις προυποθέσεις για μια αξιόπιστη επάνδρωση.
Αποτέλεσμα οι τραγωδίες που βλέπουμε. Αυτά πρέπει να αλλάξουν γρήγορα όπως επίσης και το γεγονός ότι το σχέδιο αποκατάστασης στην πληγείσα περιοχή πρέπει να είναι ταχύ και αποτελεσματικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης