Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestas: Παραγγελία για αιολικά πάρκα 108 MW στη Βολιβία

Vestas: Παραγγελία για αιολικά πάρκα 108 MW στη Βολιβία

Η εντολή δόθηκε από την ENDE (Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού), μια κρατική επιχείρηση της Βολιβίας που διαχειρίζεται την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα

Στην αγορά της Βολιβίας εισέρχεται η Vestas μετά την εντολή 108 MW για τρία αιολικά πάρκα San Julián, Warnes και El Dorado.

Ειδικότερα, τα τρία αιολικά πάρκα διαθέτουν χωρητικότητα 40 MW, 14 MW και 54 MW αντιστοίχως και θα αποτελέσουν το αιολικό έργο της Santa Cruz και θα έχουν συνολική ισχύ 108 MW, δηλαδή τέσσερις φορές το σύνολο της συνολικής ισχύουσας αιολικής χωρητικότητας της χώρας.

Λόγω της μεγάλης κλίμακάς του, το έργο της Santa Cruz θα επιταχύνει σημαντικά το ταξίδι της Βολιβίας προς την κατεύθυνση της σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων και θα υποστηρίξει τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους της χώρας, με στόχο το 74% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Παράλληλα, η εντολή δόθηκε από την ENDE (Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού), μια κρατική επιχείρηση της Βολιβίας που διαχειρίζεται την παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

«Η υλοποίηση αυτού του έργου μαζί με έναν έμπειρο εταίρο όπως η Vestas ανταποκρίνεται στον στόχο της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα πιο αειφόρο, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον ενεργειακό μίγμα στη χώρα. Τα νέα αιολικά πάρκα θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 και να βελτιώσουν την περιβαλλοντική ποιότητα» είπε χαρακτηριστικά  ο μηχανικός Rafael Alarcon, της ENDE.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης