Επιχειρήσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σύνδεση εκκλησιών στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Σύνδεση εκκλησιών στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου

Η παροχή φυσικού αερίου σε εκκλησίες, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου με το γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα

Στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου συνδέονται εκκλησίες στη Θεσσαλία και όπως υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, στους δήμους Καρδίτσας και Φαρσάλων είναι ήδη ενεργοποιημένοι οι ναοί Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Νικολάου και μπορούν άμεσα να συνδεθούν επιπλέον άλλοι 11.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μετά την ολοκλήρωση σύνδεσης των περιοχών του Παλαμά και των Σοφάδων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), δύναται να τροφοδοτηθούν άμεσα και οι εκκλησίες των παραπάνω περιοχών.
Η παροχή φυσικού αερίου σε εκκλησίες, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου και του πατέρα Αμφιλόχιου, με το γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα και τη διευθύντριας Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας, Ευθυμίας Καλογήρου, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.
Όπως επισημαίνει η ΕΔΑ - ΘΕΣΣ, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος αναφέρθηκε στην μεγάλη εξοικονόμηση που καταγράφεται στις ενοριακές εκκλησίες της Καρδίτσας όπου γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντικότητα που έχει η χρήση του φυσικού αερίου για το περιβάλλον και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων στις μεγαλουπόλεις και στην περιφέρεια. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με σκοπό την ενημέρωση όλων των ιερέων, ώστε, σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπογραφή συμβάσεων για τη σύνδεση των ναών της μητρόπολης.
Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επιβεβαιώθηκε ότι μετά την υπογραφή των συμβολαίων, θα εκτελεσθούν τα έργα κατασκευής δικτύου σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, την ασφάλεια και τη νομοθεσία, έτσι ώστε τον επόμενο χειμώνα, όλες οι ενορίες να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου και επισημάνθηκε ότι η Μητρόπολη δεν θα επιβαρυνθεί τα τέλη σύνδεσης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης