Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini (Ιταλία): Μέσα σε ένα χρόνο θα φανεί αν υπάρχει ακόμα η ΕΕ

Salvini (Ιταλία): Μέσα σε ένα χρόνο θα φανεί αν υπάρχει ακόμα η ΕΕ

Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχτεί ούτε έναν μετανάστη παραπάνω, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας

Μέσα σε έναν χρόνο θα φανεί εάν η ενωμένη Ευρώπη «υπάρχει ακόμα ή όχι», προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, o ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας είπε ότι γνωρίζει ότι η σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει η Ρώμη για το προσφυγικό μπορεί να οδηγήσει στην πτώση της καγκελαρίου Merkel  – η οποία αντιμετωπίζει ενδοκυβερνητική κρίση με αφορμή την είσοδο προσφύγων στην Γερμανία.
Ο κ. Salvini προσέθεσε πως δεν είναι πρόθεσή του να ρίξει την καγκελάριο, παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουν, όμως ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία «δεν μπορεί να παραλάβει ούτε έναν» μετανάστη ή πρόσφυγα παραπάνω. «Για την ακρίβεια, θέλουμε να δώσουμε μερικούς», προσέθεσε.
Η τοποθέτηση Salvini ουσιαστικά υποβαθμίζει περαιτέρω την ελπίδα της κ. Merkel  πως θα μπορέσει να αποκλιμακώσει την ενδοκυβερνητική κρίση στο Βερολίνο συνάπτοντας διμερείς συμφωνίες για επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στις χώρες μέσω των οποίων μπήκαν στην ΕΕ – που συνήθως είναι η Ιταλία και η Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης είπε πως οι διαπραγματεύσεις για τον καινούργιο κοινοτικό προϋπολογισμό και οι Ευρωεκλογές του 2019 θα φανερώσουν «εάν το όλο πράγμα βγάζει νόημα πλέον».
Τμήμα της συνέντευξης προδημοσιεύτηκε σήμερα Παρασκευή. Το σύνολο θα δημοσιευτεί το Σάββατο.
Ο κ. Salviniέχει μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας μετά την σύσταση της ιταλικής κυβέρνησης, στις αρχές Ιουνίου, έχοντας ως μπαντιέρα την προσφυγική κρίση.


Πηγή: skaigr
www.worldenerrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης