Τελευταία Νέα

Έτοιμος ο κατάλογος με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ΑΠΕ του Ιουλίου – Σήμερα (18/6) ή αύριο η δημοσιοποίηση από ΡΑΕ

Έτοιμος ο κατάλογος με τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ΑΠΕ του Ιουλίου – Σήμερα (18/6) ή αύριο η δημοσιοποίηση από ΡΑΕ

Οι αποκλεισθέντες από τη διαγωνιστική διαδικασία του Ιουλίου θα μπορούν να υποβάλουν ένσταση κατά της απόφασης της ΡΑΕ 

Ολοκλήρωσε η ΡΑΕ την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στους επικείμενους διαγωνισμούς νέων έργων ΑΠΕ, οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου.
Έτσι, λίγες λεπτομέρειες απομένουν για τη δημοσίευση του προσωρινού καταλόγου συμμετεχόντων ανά κατηγορία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα ή το αργότερο έως αύριο Τρίτη (19/6).
Κατά την αξιολόγηση, η Αρχή εξέτασε κατά πόσο κάθε υποψήφιος επενδυτής πληροί τα σχετικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπουν οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για κάθε κατηγορία.
Έτσι, για κάθε κατηγορία, θα δημοσιεύσει επίσης τον προσωρινό κατάλογο αποκλεισθέντων από τους διαγωνισμούς, με τις εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα των οποίων οι αιτήσεις θεωρούνται μη πλήρεις και επομένως μη αποδεκτές.
Οι αποκλεισθέντες θα μπορούν αμέσως μετά να υποβάλουν ένσταση κατά της απόφασης, την οποία θα εξετάσει η Αρχή.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ΡΑΕ είναι ο έλεγχος των ενστάσεων να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, ώστε την επόμενη Δευτέρα (25/6) ή το αργότερο την επόμενη ημέρα, να δημοσιεύσει τους οριστικούς καταλόγους των συμμετεχόντων.

Κατάθεση 225 αιτήσεων συνολικά

Όπως έχει ανακοινώσει ήδη η Αρχή, για φωτοβολταϊκούς σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος μικρότερης ή ίσης του 1 MW, υποβλήθηκαν αιτήσεις για 177 έργα, συνολικής ισχύος 105,95 MW.
Για τη δεύτερη κατηγορία φωτοβολταϊκών, εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW και μικρότερης ή ίσης των 20 MW, κατατέθηκαν αιτήσεις για 34 έργα, συνολικής ισχύος 197,21 MW.
Όσον αφορά τους αιολικούς σταθμούς, εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης των 3 MW και μικρότερης ή ίσης των 50 MW, στην ανταγωνιστική διαδικασία «κατέβηκαν» επενδυτές για συνολικά 14 αιολικά πάρκα.
Η ολική ισχύς των αιτήσεων ανέρχεται στα 308,68 MW.
Οι οριστικοί κατάλογοι συμμετεχόντων ανά κατηγορία θα καθορίσουν και την ισχύ που τελικά θα δημοπρατηθεί σε κάθε κατηγορία διαγωνισμών.
Έτσι, με δεδομένο ότι το επίπεδο ανταγωνισμού έχει ορισθεί στο 75%, η εκχωρούμενη ισχύς θα είναι 1,75 μικρότερη από τη συνολική ισχύ των αιτήσεων που θα λάβουν το «πράσινο φως» να υποβάλουν προσφορές στις 2 Ιουλίου, σε κάθε μία από τις τρεις διαδικασίες.
Όπως είχε γράψει το World Energy News και ανακοίνωσε στην πορεία η ΡΑΕ, στόχος είναι η ισχύς που θα απομείνει για κάθε κατηγορία, με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί για τη δημοπράτηση νέων έργων εντός του 2019, να «μεταφερθεί» σε νέους διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.
Μάλιστα οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης