Ενέργεια

Σε θέση μάχης η ΓΕΝΟΠ για την αποεπένδυση - Πιθανά προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα από τις κινητοποιήσεις

Σε θέση μάχης η ΓΕΝΟΠ για την αποεπένδυση - Πιθανά προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα από τις κινητοποιήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής
Συνεδριάζει σήμερα (16/4) το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις για το πλάνο των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ εν όψει της κατάθεσης και της συζήτησης από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.
Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής δόθηκαν ήδη από την περασμένη Παρασκευή, με την κατάληψη του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης από τα τοπικά σωματεία.
Η κινητοποίηση, συνεχίζεται από χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα με κυλιόμενες στάσεις εργασίας ανά ειδικότητα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΓΕΝΟΠ θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση του νομοσχεδίου το πιο πιθανό σενάριο είναι μέχρι την Παρασκευή να οριστεί η εξέτασή του στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου και την επόμενη εβδομάδα να εισαχθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εμφανίζονται αποφασισμένοι να τεστάρουν τις αντοχές της κυβέρνησης αλλά και του ηλεκτρικού συστήματος.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να βγει εκτός λειτουργίας σημαντικός αριθμός μονάδων.
Το πλάνο των κινητοποιήσεων ενδέχεται να ανακοινώσει η ΓΕΝΟΠ σε συνέντευξη τύπου αύριο Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης