Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμα 24ωρα για τη Συρία - Trump και May ετοιμάζονται για στρατιωτική δράση, τη λογική επικαλείται ο Putin

Κρίσιμα 24ωρα για τη Συρία - Trump και May ετοιμάζονται για στρατιωτική δράση, τη λογική επικαλείται ο Putin
Η Συρία παραμένει το επίκεντρο του παραλογισμού
Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, με τις συμμαχικές δυνάμεις να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των απειλών Trump για πυραυλική επίθεση.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι  ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Trump έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.
Πρόσθεσε ότι θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.
Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εντός της ημέρας η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May με κύριο αντικείμενο την κρίση στη Συρία.
Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί θα κληθούν να εξετάσουν όλες τις επιλογές μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των δυνάμεων του Assad χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την έγκριση από το Κοινοβούλιο.
Σημειώνεται πως από το 2003 και μετά, δηλαδή από τον πόλεμο στο Ιράκ υπάρχει η παραδοχή, έστω και άτυπα, πως τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με τη συναίνεση των βουλευτών, αν και αυτήν την φορά η May δεν φαίνεται διατεθειμένη να τη ζητήσει.
Εάν το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει την εμπλοκή της Μ. Βρετανίας σε στρατιωτική δράση, τότε θα ανοίξει ο δρόμος προκειμένου οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στην επιχείρηση που φέρεται να ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, αν και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ακόμα στο τραπέζι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης