Διεθνή

Νέα κατασκευή αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Acciona

Νέα κατασκευή αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ σχεδιάζει η Acciona
Εξοπλισμένη με 46 ανεμογεννήτριες θα είναι η νέα εγκατάσταση
Η ACCIONA Energía θα κατασκευάσει το δεύτερο αιολικό πάρκο στο Τέξας, ένατο στην Αμερική. της εταιρείας, το οποίο θα αυξήσει την ισχύ αιολικής ενέργειας της ACCIONA στις ΗΠΑ στα 866 megawatts (MW).
Πρόκειται για μια επένδυση ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων και θα είναι εξοπλισμένη με 46 ανεμογεννήτριες της τεχνολογίας Nordex. Η σύνδεση στο δίκτυο προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο του 2019.
Η νέα εγκατάσταση θα παράγει περίπου 524 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση 43.000 αμερικανικών νοικοκυριών και αντισταθμίζει την εκπομπή 503.000 μετρικών τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.
«Είμαστε περήφανοι που αναλαμβάνουμε ένα νέο έργο αιολικής ενέργειας που εδραιώνει την επανενεργοποίηση της επενδυτικής μας δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι κάτι που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να αναπτυχθούμε με ελεγχόμενο και κερδοφόρο τρόπο σε μια αγορά που συνεχίζει να προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Rafael Esteban.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης