Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Bad timing” για τις επιχειρήσεις LNG των ΗΠΑ η επιβολή δασμών σε χάλυβα και Κίνα

“Bad timing” για τις επιχειρήσεις LNG των ΗΠΑ η επιβολή δασμών σε χάλυβα και Κίνα
Η Κίνα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος αγοραστής LNG, καθιστώντας την σημαντικό πελάτη για τους παραγωγούς των ΗΠΑ ενώ επίσης είναι  σημαντικός εξαγωγέας εξαρτημάτων χάλυβα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εγκαταστάσεων LNG
Η προγραμματισμένη επιβολή  από τον Trump  δασμών στον χάλυβα  και η πιθανή εμπορική μάχη με την Κίνα θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις  τις εταιρείες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ, όπως όπως λένε παράγοντες της αγοράς  ένα νέο κύμα επενδύσεων εξελίσσεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.
Η Κίνα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος αγοραστής LNG, καθιστώντας την σημαντικό πελάτη για τους παραγωγούς των ΗΠΑ. Είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας των εξαρτημάτων χάλυβα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εγκαταστάσεων LNG.
Με την έλλειψη LNG να διαφαίνεται ήδη από το 2022, οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα και άλλοι αγοραστές έδειχναν μια  πιθανή ενίσχυση των προοπτικών της αγοράς , ανέφεραν τα στελέχη εταιρειών στη Σύνοδο Κορυφής της CWC LNG Americas στο Χιούστον.
Αλλά οι προβλεπόμενοι δασμοί στον χάλυβα, οι οποίοι θα αυξήσουν το κόστος των έργων και την τιμολόγηση των συμβολαίων, θα μπορούσαν να καταστήσουν τα έργα στις ΗΠΑ λιγότερο ελκυστικά από τους διεθνείς ανταγωνιστές.
"Νομίζω ότι η επιβολή δασμών, καθώς κινούμαστε σε αυτό το πολύ κρίσιμο στάδιο της εμπορικής διαδικασίας - κλειδώνουν οι  δεσμεύσεις των πελατών - είναι μια κακή ιδέα", δήλωσε ο Patrick Hughes, αντιπρόεδρος της εταιρείας  LNG NextDecade Corp.
Ο Hughes σημείωσε  ότι η προοπτική αντίδρασης από τις χώρες-πελάτες που παράγουν χάλυβα δεν θα ήταν «ασήμαντη», προσθέτοντας τους κινδύνους γύρω από το αυξημένο κόστος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έδωσε ώθηση στην εμπορική μάχη του με την Κίνα σήμερα  Πέμπτη 22/3/2018, ανακοινώνοντας νέους δασμούς που αφορούν τον τομέα υψηλής τεχνολογίας της χώρας, ακολουθώντας την απόφασή του να καθορίσει δασμούς εισαγωγής 25% για τον χάλυβα.
Η Κίνα έχει ήδη απειλήσει ότι θα αντιδράσει «χτυπώντα»ς τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων των  ΗΠΑ.
Η Κίνα είναι ο No.2 παγκόσμιος εισαγωγέας LNG.
Εξάγει επίσης πολλά από τα εξειδικευμένα εξαρτήματα χάλυβα που χρειάζονται σε εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου, προϊόντα που δεν κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης