Διεθνή

Πηγές Ε.Ε: H Merkel θα πει στον Τσίπρα ότι το Eurogroup αποφασίζει - Η β' αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο

tags :
Πηγές Ε.Ε: H Merkel θα πει στον Τσίπρα ότι το Eurogroup αποφασίζει - Η β' αξιολόγηση μπορεί να κρατήσει μέχρι τον Μάρτιο
Αρνητικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες εν όψει της συνάντησης Merkel - Τσίπρα στο Βερολίνο
Αρνητικά είναι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες για την πορεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε. τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο MNI.
Όπως αναφέρουν οι πηγές, η διαπραγμάτευση για τη β΄αξιολόγηση είναι πιθανό να «τραβήξει» έως τον Μάρτιο του 2017.
Την ίδια ώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να έχει μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντησή του με την Angela Merkel στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με τις πηγές των Βρυξελλών, η καγκελάριος θα διαμηνύσει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup.
Σχετικά με το άρθρο Thomsen για την Ελλάδα, η πηγή της Ε.Ε. αναφέρει ότι δημοσιοποιήθηκε σε λανθασμένη χρονική στιγμή, αλλά απηχεί την άποψη Merkel ότι το Eurogroup λαμβάνει τις αποφάσεις.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο επίκεντρο της συνάντησης Merkel - Τσίπρα, θα βρεθεί το προσφυγικό, το Κυπριακό και οι σχέσεις με την Τουρκία.
Όσον αφορά τα πλεονάσματα, δεν περιμένουμε σημαντικές αποφάσεις πριν τον Μάιο του 2017, όπως τόνισε η πηγή.
Ο ίδιος σημείωσε ότι παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Παρασκευή, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητά πολιτική στήριξη προκειμένου να κλείσει η β΄αξιολόγηση, εν μέσω της σφοδρής κόντρας Βερολίνου - ΔΝΤ για τα υψηλά πλεονάσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης