Διεθνή

Η Gazprom αγοράζει στρόβιλους από τη Siemens για μονάδα στην Τσετσενία

tags :
Η Gazprom αγοράζει στρόβιλους από τη Siemens για μονάδα στην Τσετσενία
Η Gazpromenergoholding είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας,και σχεδιάζει να λειτουργήσει μια μονάδα στο Γκρόζνι τον επόμενο χρόνο με χωρητικότητα έως και 360 μεγαβάτ
Σε συμφωνία με την γερμανική Siemens για την αγορά δύο στροβίλων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Τσετσενία, προχώρησε ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom.
Συγκεκριμένα  Gazprom, ανακοίνωσε την Παρασκευή 16/3/2018  ότι συμφώνησε να αγοράσει δύο τουρμπίνες αερίου από τη γερμανική Siemens για την μονάδα παραγωγής ενέργειας που κατασκευάζει στην περιοχή του Καυκάσου στην Τσετσενία.
Η Siemens είχε ανακοινώσει  πέρυσι ότι αναθεωρεί τις σχέσεις της με τη Ρωσία μετά την παράδοση  τεσσάρων στροβίλων παραγωγής ενέργειας που προορίζονταν για τη νότια Ρωσία στην Κριμαία, η οποία υπόκειται σε ευρωπαϊκές κυρώσεις για τις προμήθειες τεχνολογίας μετά την προσάρτηση της περιοχής με τη Ρωσία.
Ωστόσο, τον Οκτώβριο, η Siemens ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη Ρωσία.
Η Gazprom, της οποίας ο βραχίονας ηλεκτρικής ενέργειας Gazpromenergoholding είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας, σχεδιάζει να λειτουργήσει μια μονάδα στην πρωτεύουσα Γκρόζνι τον επόμενο χρόνο με χωρητικότητα έως και 360 μεγαβάτ.
Στην ανακοίνωσή της την Παρασκευή  η ρωσική εταιρεία δεν ανέφερε το κόστος αγοράς  για τις δύο τουρμπίνες.
Η Τσετσενία ξεκίνησε δύο πολέμους κατά της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αλλά τώρα, σε αντάλλαγμα γενναιόδωρων επιδοτήσεων και ευρείας αυτονομίας, δεσμεύεται με πίστη στη Μόσχα.
Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, στενός σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin,, βρίσκεται στη μαύρη λίστα των Δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά οι επιχειρήσεις στην Τσετσενία δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης