Ενέργεια

Κλείνει για δυόμιση μήνες η Ρεβυθούσα λόγω αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της - Θα κατασκευαστεί τρίτη δεξαμενή LNG

Κλείνει για δυόμιση μήνες η Ρεβυθούσα λόγω αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της - Θα κατασκευαστεί τρίτη δεξαμενή LNG
Η μονάδα θα παραμείνει εκτός λειτουργίας από τις 26 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου 2018
Κανονικά προχωρούν οι προετοιμασίες για τη διακοπή της λειτουργίας της Ρεβυθούσας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από τις 26 Μαρτίου έως και τις 10 Ιουνίου και θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθούν έργα αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όπως φαίνεται η ΔΕΠΑ έχει διασφαλίσει την ομαλή προμήθεια της χώρας με αέριο από τη Ρωσία και την Τουρκία, ενώ η περίοδος που επελέγη για το shut down θεωρείται η πλέον κατάλληλη καθώς η ζήτηση φυσικού αερίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους.
Άλλωστε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανησυχία επιβεβαιώνεται και από το ότι έχει αναχωρήσει ήδη από τη Ρεβυθούσα το καράβι της αλγερινής Sonatrach που παρέμεινε στον κόλπο των Μεγάρων για δύο μήνες κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας υλοποιώντας συμφωνία με την ΔΕΠΑ.

Προληπτικά μέτρα

Πάντως, αν και το συγκεκριμένο διάστημα που θα είναι «κλειστή» η Ρεβυθούσα, η ζήτηση φυσικού αερίου κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, έχουν εξεταστεί προληπτικά μέτρα σε περίπτωση κάποιας έκτακτης κρίσης ώστε να μην διαταραχθεί η επάρκεια της χώρας.
Το σχέδιο που έχουν επεξεργασθεί οι αρμόδιες αρχές προβλέπει αυξημένες εισαγωγές φυσικού αερίου από Ρωσία και Τουρκία, λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου της ΔΕΗ (Λαύριο και Κομοτηνή) με ντίζελ, αλλά και παύση των εξαγωγών ρεύματος σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Κατασκευή τρίτης δεξαμενής

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της αναβάθμισης της Ρεβυθούσας περιλαμβάνει την κατασκευή τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης LNG, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 147 εκατ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση του έργου τον Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να αυξήσει την δυναμικότητα των εγκαταστάσεων στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Πρόκειται για μια δεξαμενή χωρητικότητας 95.000 κ.μ. και συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας 225.000 κ.μ., η οποία θα μπορεί να υποδεχθεί τα μεγαλύτερα πλοία που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στις παγκόσμιες θάλασσες, χωρητικότητας μέχρι και 260.000 κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης