Διεθνή

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Vestas - Ρωσίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας - Τι σχεδιάζεται

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ Vestas - Ρωσίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας - Τι σχεδιάζεται
Η Vestas απασχολεί περισσότερα από 23.300 άτομα και μαζί με τους συνεργάτες της παρέχει καθαρή ενέργεια στον κόσμο.
Σύμβαση με το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας υπέγραψε η δανική εταιρεία Vestas για τη δημιουργία εργοστασίου που θα ειδικεύεται στην κατασκευή εύκαμπτων λεπίδων για τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή Ulyanovsk, περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής ένωσης αιολικής ενέργειας (RAWI) την Παρασκευή (16/2).
Η Vestas σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ένα εργοστάσιο παραγωγής εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή Ulyanovsk ήδη από το 2018.
Η Ένωση της αιολικής ενέργειας της Ρωσίας τόνισε ότι όγκος των επενδύσεων σε νέα παραγωγή θα είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ρούβλια (17,74 εκατομμύρια δολάρια) και θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας για τους κατοίκους της περιοχής.
«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα των προθέσεων της Vestas να αναλάβει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της ρωσικής αγοράς αιολικής ενέργειας και να υλοποιήσει το έργο στην περιοχή του Ulyanovsk», δήλωσε ο Niels de Baar, πρόεδρος της Vestas.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Ο μεγάλος μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό χώρο παραγωγής και μια αλυσίδα προμηθευτών στην Ulyanovsk μαζί με τους επιχειρηματικούς εταίρους μας».
Τέλος, η Vestas σχεδιάζει, κατασκευάζει, εγκαθιστά και συντηρεί ανεμογεννήτριες σε όλο τον κόσμο.
Η συνολική δυναμικότητα των ανεμογεννητριών της εταιρείας που βρίσκεται σε 77 χώρες παγκοσμίως είναι 90 gigawatts, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει εγκαταστήσει περισσότερες ανεμογεννήτριες σε όλο τον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.
Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 23.300 άτομα και μαζί με τους συνεργάτες της παρέχει καθαρή ενέργεια στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης