Διεθνή

Σήμερα τα σπουδαία για «Καλυψώ» - Αισιοδοξία για μεγάλο κοίτασμα

Σήμερα τα σπουδαία για «Καλυψώ» - Αισιοδοξία για μεγάλο κοίτασμα
Θα υπάρχει περιγραφή που θα «φωτογραφίζει» πολύ σημαντικό κοίτασμα
Όλα έτοιμα για να προχωρήσει προς τον επόμενο στόχο –τον στόχο «Σουπιά» στο τεμάχιο «3»–, μετά από την πολύ ψηλή επιτυχία που ανέδειξε η γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ» στο τεμάχιο «6», είναι το γεωτρύπανο «Saipem 12000», το οποίο από τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε ολοκληρώσει πλήρως τις διαδικασίες στο σημείο της γεώτρησης και ήταν έτοιμο για αναχώρηση.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», αναμένεται ότι σήμερα η ιταλική ΕΝΙ και η γαλλική ΤOTAL θα ανακοινώσουν στα χρηματιστήρια όπου συμμετέχουν, ταυτόχρονα με ανάλογη ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, την ολοκλήρωση με μεγάλη επιτυχία της γεώτρησης.
Όλα δείχνουν ότι οι μελέτες στο κοίτασμα ως προς το μέγεθός του δεν επιτρέπουν ακόμα την ανακοίνωση αριθμών και ποσοτήτων, οπότε δεν θα υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένους όγκους στην ανακοίνωση.
Ωστόσο, θα υπάρχει περιγραφή που θα «φωτογραφίζει» πολύ σημαντικό κοίτασμα. Θα παραπέμπει δε σε αναφορά ως προς την ποσότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι αναλύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης