Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump και Erdogan την Τετάρτη 24/1

tags :
Τηλεφωνική επικοινωνία Trump και Erdogan την Τετάρτη 24/1
Tηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump θα έχει αύριο Τετάρτη 24/1/2018 ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlout Tsavousoglou με την Τουρκία να συνεχίζει τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας YPG στην επαρχία Αφρίν.
Σε δηλώσεις στο Παρίσι, ο Tsavousoglou ανέφερε πως είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson ότι η στήριξη της Ουάσιγκτον προς τους YPG πρέπει να τερματιστεί προκειμένου οι δύο χώρες-σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν στο θέμα της Συρίας.
Παράλληλα ο Erdogan  είπε στον Γάλλο ομόλογό του Em Macron ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν, έγινε γνωστό από πηγές του προεδρικού μεγάρου της Τουρκίας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία σχετικά με τις προσπάθειες να επιλυθεί το ζήτημα της Συρίας και αντήλλαξαν πληροφορίες αναφορικά με την τουρκική επέμβαση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης