Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Περί τους 500.000 στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στον Λευκό Πύργο - Όταν το WEN έλεγε την αλήθεια

Περί τους 500.000 στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στον Λευκό Πύργο - Όταν το WEN έλεγε την αλήθεια
Μητσοτάκης: Ανίκανη η κυβέρνηση να εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα- Μαξίμου: Αποδεικνέυει ότι είναι λαικιστής και αναξιόπιστος ο Μητσοτάκης
Αυτά έγραφε το WEN την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, την ώρα που όλα τα μέσα υποβάθμιζαν την ανταπόκριση που είχε το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα η δημοσιογραφική κάλυψη έχει ξεκινήσει 2 ημέρες πριν την εκδήλωση της Αθήνας άυριο 4/2/2018.
Το WEN αποτελεί ένα μέσο ενημέρωσης που ενημερώνει και αναλύει το σύνολο των θεμάτων που έχουν σχέση με την ενεργειακή και βιομηχανική ανάπτυξη, βασικός παράγοντας των οποίων είναι ο εθνικός, μακριά από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές.
Περί τους 500.000 βρέθηκαν στο συλλαλαητήριο στον Λευκό Πύργο για να διατρανώσουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση είχε δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο για πάνω από 500 λεωφορεία και για συμμετοχή 400.000 ατόμων.
Λίγο μετά τις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000 και πως συνολικά στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα.
Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι όλοι οι βουλευτές βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Ποιοι βουλευτές έδωσαν το «παρών»

Το «παρών» στο συλλαλητήριο έδωσαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Το πρωί, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, υπέρ της Μακεδονίας, και στον χαιρετισμό του είπε πως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία».

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, οι οποίοι περπάτησαν στο πλήθος και μίλησαν με συγκεντρωμένους, αλλά δεν πήγαν στην εξέδρα. Το ίδιο έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Καραμανλής και ο πατέρας του και πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής πήγαν συμβολικά στο άγαλμα του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, που βρίσκεται σε μικρή από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και φωτογραφήθηκαν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μαζί με τους βουλευτές Μάριο Γεωργιάδη, Ιωάννη Σαρίδη, Αριστείδη Φωκά πήγαν στον χώρο δίπλα ακριβώς από την εξέδρα και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Ο κ. Τσίπρας, η κα Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο λαός της Μακεδονίας έστειλε σήμερα το δικό του μήνυμα στην Αθήνα και σε όλο τον κόσμο. Να μη ψηφίσει η Βουλή την παράδοση του ονόματος. Αν αυτό συμβεί, η πράξη αυτή θα είναι προδοσία», είπε ο κ. Λεβέντης.

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, και πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δέχτηκε φραστική επίθεση.

Θέσεις μπροστά από την εξέδρα πήραν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή.

Επίθεση δέχτηκε κατά την αποχωρησή του ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Ζουράρις.

Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Λίγο πριν από τις 3 μ.μ. ξέσπασαν επεισόδια στην Πλατεία Ναυαρίνου, όταν ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο που κάνουν αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστές, στην Καμάρα.
Πενήντα άτομα που φορούσαν κουκούλες προσπάθησαν να κινηθούν προς την Εγνατία, ωστόσο, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στην Καμάρα και τότε οι κουκουλοφόροι πέταξαν καπνογόνα και πέτρες προς τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το thestival.
Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Επιθέσεις από αντιεξουσιαστές

Οι εντάσεις πάντως δεν λείπουν. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.
Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος απηύθυνε «εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό» στους συγκεντρωμένους. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τους είπε.

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μάντσεστερ και στο Κάρντιφ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης