Αναλύσεις

Nτάισελμπλουμ: Τσίπρας με Τσακαλώτο καθάρισαν το παιχνίδι το 2015 - Άλλοι όχι οι Γερμανοί ήθελαν το PLAN B

Nτάισελμπλουμ: Τσίπρας με Τσακαλώτο καθάρισαν το παιχνίδι το 2015 - Άλλοι όχι οι Γερμανοί ήθελαν το PLAN B
Φως στην σκοτεινή περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015
Στην περίοδο του 2015 για την Ελλάδα, στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στις σχέσεις με τον σημερινό υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελευταία του συνέντευξη στους Financial Times ως επικεφαλής του Eurogroup.

 Yπογραμμίζει ότι όλα έγιναν πιο εύκολα για την Ελλάδα με Τσίπρα και Τσακαλώτο.

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε...
Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ντάισελμπλουμ λέει πως παρά τις φήμες ότι οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ήθελαν Grexit το καλοκαίρι του 2015, όταν τα πράγματα με την Ελλάδα έδειχναν να φτάνουν σε αδιέξοδο, ήταν χώρες της κεντρικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν.

Πολλές από αυτές, λέει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα.

«Πίσω από τη στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν "ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B"» ανέφερε, και τόνισε ότι ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε υπέρμαχος του Grexit, το οποίο θεωρεί «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος».
Πηγή: Financial Times
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης