Ενέργεια

Εφάπαξ βοήθημα για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα

Εφάπαξ βοήθημα για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα
Οι παράμετροι εφαρμογής της διάταξης αναμένεται να καθορισθούν με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του ΥΠΕΝ και του υπουργείου Οικονομικών
Τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων καταναλωτών, οι οποίοι είχαν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρισμού λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που εισάγεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και την ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.
Γι’ αυτό τον σκοπό, η συγκεκριμένη διάταξη καθιερώνει ένα εφάπαξ ειδικό βοήθημα προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, με σκοπό την άμεση επανασύνδεσή τους στο δίκτυο.
Όπως αναφέρεται σχετικά στην τροπολογία, προϋπόθεση για την εφαρμογή της είναι η μεταφορά εντός του 2017 ποσού 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε έναν ειδικό λογαριασμό επανασύνδεσης παροχών, που θα συστήσει ο ΔΕΔΔΗΕ.
Οι παράμετροι εφαρμογής της διάταξης αναμένεται να καθορισθούν με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης του ΥΠΕΝ και του υπουργείου Οικονομικών.
Έτσι, μεταξύ άλλων, στην απόφαση θα προσδιορίζονται οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, η διαδικασία, καθώς και ο χρόνος και ο τρόπος καταβολής του βοηθήματος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης