Διεθνή

Erdogan και Merkel είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για Κυπριακό και Συρία

Erdogan και Merkel είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για Κυπριακό και Συρία
Ο Ερντογάν υποστήριξε, ότι η Τουρκία θέλει μια δίκαιη, διαρκή και συνολική λύση, με την οποία θα προστατεύονται τα δικαιώματα των δύο πλευρών στο νησί.
Τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με προεδρική πηγή της γειτονικής μας χώρας την οποία επικαλείται το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κύπρου, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει, ότι η Τουρκία θέλει μια δίκαιη, διαρκή και συνολική λύση, με την οποία θα προστατεύονται τα δικαιώματα των δύο πλευρών στο νησί.
Το Anadolu επισημαίνει ακόμη, ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις της Τουρκικής ηγεσίας με τις οποίες η Άγκυρα εγείρει θέματα εδαφικών διεκδικήσεων, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε, ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν «μακρά ιστορία διπλωματικής διαμάχης για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου» και ενθάρρυνε τις δύο χώρες να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο, ότι η ΕΕ πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σχετικά με την συμφωνία για τους πρόσφυγες και την κάλεσε να προωθήσει μια πιο ενεργή πολιτική καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων ΡΚΚ και Fetullah στη Γερμανία.  
Επίσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και ειδικότερα τη σύγκρουση στο Χαλέπι, για το οποίο τόνισαν, ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης