Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

"Όχι" από την Gazprom στην παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ

tags :
Η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την συνάντηση των εταιρειών με το Υπουργείο Ενέργειας, η οποία θα γίνει το πιθανότερο στα τέλη Νοεμβρίου πριν την διάσκεψη του ΟΠΕΚ στην Βιέννη
Την διαφωνία της στην παράταση της συμφωνίας οτυ ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου εξέφρασε η ρωσική  Gazprom Neft η οποία συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών με τον υπουργό Ενέργειας Al. Novak
Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν το ενδεχόμενο να παραταθεί για έξι επιπλέον μήνες η συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου που έχει επιτευχθεί με τον ΟΠΕΚ και τις χώρες εξαγωγείς που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ, η ισχύς της οποίας λήγει τον Μάρτιο του 2018.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS όλες οι πετρελαϊκές εταιρείες σύμφωνησαν με την παράτηση, εκτός από την Gazprom Neft.
Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η Gazprom Neft δεν συμφώνησε με την πρόταση καθώς υποστήριξε ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει την κατασκευή νέων έργων, ενώ η Rosneft δεν εξέφρασε παρόμοια διαφωνία.
Η Gazprom Neft είναι η τέταρτη στην Ρωσία πετρελαϊκή εταιρεία ως προς τις ποσότητες παραγωγής πετρελαίου. Πρόσφατα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει  στην  αύξηση της παραγωγής πετρελαίου εντός του 2018 ακόμα και στην περίπτωση που εξακολουθεί να ισχύει η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ.
Η τελική απόφαση ενδεχομένως να ληφθεί κατά την συνάντηση των εταιρειών με το Υπουργείο Ενέργειας, η οποία θα γίνει το πιθανότερο στα τέλη Νοεμβρίου πριν την διάσκεψη του ΟΠΕΚ στην Βιέννη, όπου όπως αναμένεται, ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για την παράταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ. Το TASS επικαλούμενο πηγή στον ΟΠΕΚ μετέδωσε ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν ήδη συναινέσει στο θέμα της παράτασης της συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης