Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Γερμανία: Προτεραιότητα η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια

Γερμανία: Προτεραιότητα η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια
Καθώς η Γερμανία επιθυμεί να προχωρήσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπτύσσονται ορισμένες καινοτόμες ιδέες, ενώ οι επιχειρήσεις εξόρυξης επαναπροσδιορίζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα   
Η Γερμανία που θεωρείται η οικονομική δύναμη της Ευρώπης, θέλει επίσης να γίνει ηγέτης στην πράσινη ενέργεια, καθώς το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας περιέγραψε την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας ως "έναν από τους κεντρικούς πυλώνες"  για τη μετάβαση γνωστή και ως "Energiewende".
Το 2016, για παράδειγμα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ισοδυναμούσαν για το 29% της ακαθάριστης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία.
Με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξεύρεση αξιόπιστων τρόπων αποθήκευσης ενέργειας είναι κρίσιμη, διότι πηγές όπως ο αέρας και η ηλιακή ενέργεια δεν υπόσχονται σταθερή ροή ενέργειας.
Αν βρεθούν λύσεις αποθήκευσης, τότε η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα είναι πολύ πιο ομαλή.
Καθώς η Γερμανία επιθυμεί να προχωρήσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναπτύσσονται ορισμένες καινοτόμες ιδέες, ενώ οι επιχειρήσεις εξόρυξης επαναπροσδιορίζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.
Η εγκατάσταση εξόρυξης άνθρακα Prosper-Haniel στη δυτική Γερμανία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι έτοιμη να κλείσει το 2018.
Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την επέκταση της λειτουργίας του μόλις σταματήσει η εξόρυξη άνθρακα.
Το σχέδιο; Ένα υπόγειο, σύστημα άντλησης για αποθήκευση ενέργειας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, η αντλία υδροηλεκτρικής ενέργειας (PSH) "λειτουργεί σαν μπαταρία".
Με ένα σύστημα PSH, το νερό αντλείται από μια κατώτερη δεξαμενή σε μια ανώτερη "για αποθήκευση και μεταγενέστερη χρήση", υποστηρίζει το Υπουργείο.
Συνήθως, τα συστήματα χρησιμοποιούν μια δεξαμενή σε υψόμετρο και άλλη μία χαμηλότερα.
Σύμφωνα με τις αναπτυσσόμενες εγκαταστάσεις υπόγειας άντλησης, τα συμβατικά συστήματα περιορίζονται από τις "τοπογραφικές συνθήκες".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης