Commodities

Wells Fargo: Σε bear market παραμένει ο χρυσός

Wells Fargo: Σε bear market παραμένει ο χρυσός
Σε φαύλο κύκλο παραμένει η επένδυση στον χρυσό
 Ο χρυσός είναι θαμμένος έως το γόνατο σε έναν σούπερ πτωτικό κύκλο,σύμφωνα με την Wells Fargo
Δεν υπάρχουν ανησυχίες για ένα μακροπρόθεσμο sell off
Οι προηγούμενες εβδομάδες δεν ήταν και τόσο καλές για τον χρυσό.
Οι ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι θα επικεντρωθεί στην καμπύλη αποδόσεων παρά στην ενίσχυση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ σκέφτεται να αρχίσει να μειώνει το ύψος των μηνιαίων αγορών ομολόγων που κάνει στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης αλλά και οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed έχουν ασκήσει σημαντικές πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρυσός έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8% από τις 26 Σεπτεμβρίου και πλέον βρίσκεται κοντά στα 1.250 δολ. ανά ουγγιά.
Και σύμφωνα με την Wells Fargo, ο χρυσός μπορεί να πέσει ακόμα περισσότερο, καθώς είναι θαμμένος έως το γόνατο σε ένα πτωτικό κύκλο.
Εξετάζοντας τα στοιχεία από το 1.800 έως σήμερα, αυτοί οι κύκλοι έχουν διαρκέσει κατά μέσο όρο σχεδόν 20 χρόνια.
Αν η ιστορία αποτελεί οποιαδήποτε ένδειξη, ο χρυσός -που κορυφώθηκε στα 1.900 δολ. ανά ουγγιά το 2011- αλλά και άλλα εμπορεύματα θα μπορούσαν έχουν ακόμα 15 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος.
 
Τεστ στα 1050 δολάρια το 2017

Ωστόσο, αυτές οι διορθώσεις στον χρυσός δεν θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία για ένα μακροπρόθεσμο sell off.
Σύμφωνα με τη Wells Fargο, θα ξανατεστάρει το χαμηλό των 1.050 δολ. που πέτυχε στα τέλη του 2015 πιθανότατα το 2017, οπότε θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή στρατηγική αγορά μακροπρόθεσμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης