Αναλύσεις

Συμφωνία στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου μόνο με υποχώρηση στα Εργασιακά

Συμφωνία στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου μόνο με υποχώρηση στα Εργασιακά
Θα ανοίξει και το θέμα συμμετοχής τους ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει -εκτός απροόπτου- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μέσα στο Σαββατοκύριακο 26 και 27/11 με τους επικεφαλής του κουαρτέτου στρέφονται οι προβολείς της δημοσιότητας  μετά την ακύρωση της μίνι Συνόδου Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας και θεσμών (ΔΝΤ-ΕΚΤ- Κομισιόν) για το ελληνικό χρέος.
Η τηλεδιάσκεψη του υπουργού αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα γίνει έπειτα από σχεδόν μία εβδομάδα εντατικών διαβουλεύσεων των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών πάνω στα τρία ανοικτά μέτωπα της β΄ αξιολόγησης (εργασιακό, ενέργεια και  δημοσιονομικό κενό 2018) και η πίεση για νέα μέτρα παραμένει ισχυρή.
Έτσι κυβέρνηση και δανειστές στη νέα εξ’ αποστάσεως διαπραγμάτευση που έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν την πρόοδο, που έχει σημειωθεί πάνω σε αυτά τα προαπαιτούμενα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο της συμφωνίας.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών παρατηρεί ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος για συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και ότι τα προβλήματα πάνω στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα, όπως είναι το εργασιακό, μπορούν να ξεπερασθούν και δεν είναι ανυπέρβλητα».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης