Διεθνή

Αναλυτές: Άμεση διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα από Κίνα και Ρωσία

Αναλυτές: Άμεση διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα από Κίνα και Ρωσία
Έκκληση από την Κίνα για αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές απέναντι στη Β. Κορέα
Για να ασκηθούν πραγματικές πιέσεις στη Βόρεια Κορέα και στην οικονομία της θα πρέπει η Κίνα σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της στη Βόρεια Κορέα υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές σύμφωνα με το CNBC.
«Εάν η Κίνα αποφασίσει να σταματήσει την παροχή πετρελαίου προς τη Βόρεια Κορέα, θα υπάρξει μια άμεση και πολύ υψηλού κόστους επίδραση στην οικονομία της Β. Κορέας.
Αυτή η κίνηση εάν γίνει, θα αποτελούσε ένα τεράστιο «χτύπημα» για τις στρατιωτικές και μεταφορικές επιχειρήσεις της Β. Κορέας» αναφέρει μιλώντας στο CNBC ο Scott Seaman από το Eurasia Group, ενώ την ίδια άποψη εκφράζει και ο Jonathan Pollack από το Ινστιτούτο Brookings.
«Το πραγματικό ζήτημα είναι η Κίνα και η Ρωσία είναι έτοιμες να μπουν σε τομείς, για τους οποίους δεν ήταν ακόμα προετοιμασμένες να εισέλθουν, και που αφορούν ως επί το πλείστον το πετρέλαιο.
Εάν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να περιορίσουν ή ακόμα και να αναστείλουν τις παραδόσεις πετρελαίου, αυτό θα ήταν ένα πολύ ουσιαστικό βήμα.
Θα μπορούσε να έχει ένα πολύ πιο ισχυρό αποτέλεσμα από όλα αυτά τα θέματα που σχετίζονται με τις κυρώσεις» τόνισε ο Pollack.

H Κίνα

Έκκληση σε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση απέναντι στη Βόρεια Κορέα και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εκτονώνουν και δεν θα εντείνουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο απευθύνει η Κίνα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διατυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο πως αντιτίθεται στις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και ότι έχει γίνει και σχετικό διάβημα στις βορειοκορεατικές αρχές.
Παράλληλα το ΥΠΕΞ της Κίνας επισημαίνει ότι η Κίνα από την πλευρά της διεξάγει εδώ και πολύ καιρό εκτενείς συζητήσεις για την επίλυση του προβλήματος στην κορεατική χερσόνησο, καλεί όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και απευθύνει έκκληση σε όλες τις πλευρές να κάνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα βήματα για την εκτόνωση της κρίσης.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης