Ευρώπη

Σε υψηλά 9 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα - Στις 57,4 μονάδες ο PMI στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο 2017

Σε υψηλά 9 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα - Στις 57,4 μονάδες ο PMI στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο 2017
Τον Αύγουστο ο PMI επέστρεψε σε υψηλά 74 μηνών, ενώ βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων για 50 διαδοχικούς μήνες
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών ενισχύθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.
Η βελτίωση οφείλεται στις αυξήσεις των νέων παραγγελιών, τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τους πελάτες του εξωτερικού.
Στηριζόμενες στην αύξηση της ζήτησης, οι εταιρείες προσέλαβαν πρόσθετο προσωπικό στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2000, καθώς η αύξηση της αγοραστικής δραστηριότητας επιταχύνθηκε σε υψηλό εννέα ετών.
Με τη σειρά του, το ενισχυμένο λειτουργικό εργατικό δυναμικό συνέβαλε στη δεύτερη εντονότερη αύξηση της παραγωγής που έχει καταγραφεί σε διάστημα 40 μηνών. Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων μειώθηκε, παρέμεινε ωστόσο η πλέον θετική στη
ν ιστορία της έρευνας.
Η ανάπτυξη του Αυγούστου υπογραμμίστηκε από τον εποχικά προσαρμοσμένο Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (Purchasing Managers’ Index – PMI) –έναν σύνθετο δείκτη που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την απόδοση της μεταποιητικής οικονομίας–, ο οποίος κατέγραψε τιμή πάνω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων.
Κλείνοντας στις 52,2 μονάδες τον Αύγουστο, τιμή υψηλότερη από τις 50,5 μονάδες του Ιουλίου, η πρόσφατη μέτρηση υπέδειξε την τρίτη συνεχή βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα και την εντονότερη από τον Αύγουστο του 2008.

Ευρωζώνη

Στα ισχυρότερα επίπεδα από το 2011 παρέμεινε και τον Αύγουστο του 2017 η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 57,4 μονάδες τον Αύγουστο έναντι των αρχικών εκτιμήσεων, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τον Ιούλιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 56,6 μονάδες.
Τον Αύγουστο ο PMI επέστρεψε σε υψηλά 74 μηνών, ενώ βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων για 50 διαδοχικούς μήνες.
Τις ισχυρότερες επιδόσεις κατέγραψαν οι δείκτες σε Αυστρία, Ολλανδία και Γερμανία.
Όσον αφορά την Ελλάδα, παραμένει στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, ωστόσο η μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε σε υψηλά 9 ετών.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης