ΡΑΕ: Υποβλήθηκαν 28 αιτήσεις ισχύος 60 MW για συμμετοχή στην πιλοτική δημοπρασία των φωτοβολταϊκών

ΡΑΕ: Υποβλήθηκαν 28 αιτήσεις ισχύος 60 MW για συμμετοχή στην πιλοτική δημοπρασία των φωτοβολταϊκών
Κανονικά προχωρεί η διαδικασία που υλοποιεί η ΡΑΕ και θα οδηγήσει στην πρώτη δημοπρασία για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταικών έργων. 
Η Ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 28 αιτήσεις συνολικής ισχύος περίπου 60 MW και έως τις 25 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν γραπτώς κάποια από απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Στις 30  Νοεμβρίου θα αναρτηθεί ο προσωρινός κατάλογος με όσους από τους ενδιαφερόμενους  θα μπορούν να συμμετάσχουν στη δημοπρασία η οποία θα διενεργηθεί  στις 12 Δεκεμβρίου. 
Αυθημερόν θα ανακηρυχθούν οι μειοδότες, ενώ το τριήμερο 7,8 και 9 Δεκεμβρίου θα γίνουν έξι εικονικές δημοπρασίες ώστε οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος. 
Όπως είναι γνωστό η συνολική δημοπρατούμενη ισχύς είναι 40 MW και επιμερίζεται μεταξύ φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που υποχρεούνται σε λήψη άδειας παραγωγής, δηλαδή ισχύος άνω του 1 MW και των εγκαταστάσεων που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής, ισχύος ως και  MW. 
Η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή υποβολής προσφοράς έχει οριστεί από τον νόμο σε 94 €/MWh για τις εγκαταστάσεις που έχουν υποχρέωση σε λήψη άδειας παραγωγής και σε 104 €/MWh για τις εξαιρούμενες από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής. 
Η μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς ανά υποβαλλόμενη προσφορά ορίζεται στα 10MW. 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης