Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Για "απαρχαιωμένο" σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας, κάνει λόγο η Ρωσία

Για
"Tο ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, αν δεν εκσυγχρονιστεί, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί", δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Novak.
Το ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου απαιτεί εκσυγχρονισμό για να είναι εμπορικά βιώσιμος, καθώς τα περισσότερα νέα έργα εκτελούνται με βάση την τελευταία τεχνολογία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.
Ο Ρωσος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι όλα τα νέα έργα στον τομέα αυτό, όπως το Nord Stream 2 και ο Turkish Stream, πραγματοποιούνται με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, επιτρέποντας εξοικονόμηση χρημάτων, υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς και λιγότερες απώλειες.
"Το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας δεν είναι μόνο παλαιό σε έτη, αλλά παλαιό τεχνολογικά και γενικά απαρχαιωμένo. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ουκρανικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου, αν δεν εκσυγχρονιστεί, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί", δήλωσε ο Novak.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Igor Nasalik δήλωσε νωρίτερα τον Αύγουστο ότι η εταιρεία Ukrtransgaz ενδέχεται να μην είναι έτοιμη να μεταφέρει φυσικό αέριο εάν η εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Naftogaz δεν επενδύσει στην ανάπτυξη του συστήματος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης