Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Brexit: «Προσωρινή τελωνειακή ένωση» επιθυμεί το Λονδίνο

tags :
Brexit: «Προσωρινή τελωνειακή ένωση» επιθυμεί το Λονδίνο
Η ΕΕ δεν θα συζητήσει τη νέα της σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο πριν υπάρξει ικανή πρόοδος στη διαπραγμάτευση των  θεμάτων που έχουν τεθεί κατά προτεραιότητα, απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
«Προσωρινή τελωνειακή ένωση»  μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιδιώκει το Λονδίνο ώστε να υπάρξει «ήπια μετάβαση», ανακοίνωσε σήμερα 15/8/2017 ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί να εξασφαλίσει «μία μεταβατική περίοδο» με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρας θα διατηρήσει «στενή σχέση» με την ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση, που επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός.
«Μία δυνατή προσέγγιση θα ήταν έχουμε μία προσωρινή τελωνεικαή ένωση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ», αναφέρει διευκρινίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, που θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί νέες φιλόδοξες εμπορικές συμφωνίες ανά τον κόσμο».
Μία συμφωνία για την μεταβατική αυτή περίοδο θα προσφέρει «τον αναγκαίο χρόνο... για την εισαγωγή νέων τελωνειακών συμφωνιών», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος εκτιμά ότι αυτό «θα προσφέρει μία σιγουριά στις επιχειρήσεις και την δυνατότητα ήπιας μετάβασης»
Μιλώντας στο BBC ο βρετανός υπουργός διευκρίνισε ότι αυτή η μεταβατική περίοδος θα μπορούσε να διαρκέσει «κάτι σαν δύο χρόνια» και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τερματισθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών, το 2022.

 
Η Ε.Ε

 Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα συζητήσει τη νέα της σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο πριν υπάρξει ικανή πρόοδος στη διαπραγμάτευση των  θεμάτων που έχουν τεθεί κατά προτεραιότητα από τις δύο πλευρές, απαντά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .
«Σημειώνουμε το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για μία περίοδο προσαρμογής και την προτίμησή της σε ό,τι αφορά τη μελλοντική  σχέση, αλλά δεν θα συζητήσουμε αυτά τα θέματα παρά όταν θα έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο ως προς τους όρους μίας συντεταγμένης αποχώρησης», δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση και τις δηλώσεις του βρετανού υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις. 

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης