Επιχειρήσεις

Eurobank Equities: Παραμένει η σύσταση buy για τον Όμιλο Μυτιληναίος

Eurobank Equities: Παραμένει η σύσταση buy για τον Όμιλο Μυτιληναίος
Ο Όμιλος ανακοίνωσε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.
Σε καλό δρόμο για την επιβεβαίωση του πλάνου του 2017, βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίος, σύμφωνα με την Eurobank Equities, η οποία συντηρεί την τιμή στόχο στα 10,40 ευρώ και τη σύσταση σε buy (αγορά).
Σύμφωνα με την Eurobank Equities, ο όμιλος ανακοίνωσε ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου, ενώ η απόδοση των δραστηριοτήτων του υποστηρίχθηκε από τα βελτιωμένα αποτελέσματα στη μεταλλουργία, από τις ισχυρές επιδόσεις του EPC και τη σταθερή επέκταση της Power & Gas.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities, λόγω των υψηλότερων των αναμενομένων εσόδων του EPC σε σχέση με την εκτεταμένη εκτέλεση των υφιστάμενων καθυστερημένων πωλήσεων καθώς και με την ισχυρότερη από τις αναμενόμενες επιδόσεις του τμήματος της ενέργειας.
Το EBITDA διαμορφώθηκαν κατά 54% υψηλότερα σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες κατά 5,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν ιδιαίτερα υψηλά (+170% σε ετήσια βάση).
Η δημιουργία ταμειακών ροών ήταν ισχυρή, αλλά οι αυξημένες κεφαλαιακές επενδύσεις οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα καθαρών χρεών από έτος σε έτος.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities, το τομέας του Αλουμινίου θα είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2017 που θα συνεισφέρει περισσότερο από το ήμισυ του EBITDA του ομίλου, λόγω των υψηλότερων τιμών του αλουμινίου που υποστηρίζονται από ισχυρά βασικά στοιχεία και εξαιρετικά ανταγωνιστικά έξοδα παραγωγής.
Στην Ενέργεια, αναμένει ότι η θετική δυναμική θα παραμείνει.
Τέλος, παρά τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους, η δραστηριότητα στο τμήμα EPC & Infrastructure (πρώην Metka) θα είναι σταθερή, λόγω της εισόδου της στην ενεργειακή αγορά της Υποσαχάριας Αφρικής.

Αρχική δημοσίευση: 11/8/2017 13:29

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης