Ευρώπη

Ενστάσεις της Βρετανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Amec από την Wood Group

Ενστάσεις της Βρετανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εξαγορά της Amec από την Wood Group
Η Επιτροπή εκτιμά ότι θα πληγεί ο ανταγωνισμός στην παροχή πετρελαϊκών υπηρεσιών σε ανάντη επιχειρήσεις.
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποίησε, ότι η προτεινόμενη εξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων της εταιρίας παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών Amec Foster Wheeler από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Wood Group εγείρει «ανησυχίες για τον ανταγωνισμό».
Η Αρχή διερεύνησε τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών, που παρέχουν μηχανολογικές υπηρεσίες στον ανάντη τομέα των πετρελαίων και φυσικού αερίου και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανησυχίες όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα της μηχανικής και των κατασκευών (Ε & C) και των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) στην ηπειρωτική χώρα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι επί του παρόντος οι δύο επιχειρήσεις ανταγωνίζονται στενά μεταξύ τους και είναι οι δύο κύριοι πάροχοι αυτών των υπηρεσιών, ενώ ο αριθμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σήμερα σε αυτές τις αγορές, θα μειωθεί από τέσσερις σε τρεις.
Η Αρχή επισημαίνει ακόμη, ότι υπάρχουν επίσης ανησυχίες ως προς το ότι ο ανταγωνισμός από άλλους παρόχους μπορεί να μην επαρκεί για να μετριάσει τις ανησυχίες και όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά ή να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Μεγάλη Βρετανία, μπορεί να αντιμετωπίσουν «σημαντικά εμπόδια» στην προσπάθεια αυτή.
Η Wood Group έχει προθεσμία μέχρι τις 9 Αυγούστου να υποβάλει προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων ανταγωνισμού.
Εάν δεν υποβληθεί επίσημη πρόταση ή αν τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς τις ανησυχίες, η εξαγορά θα παραπεμφθεί στη «φάση 2» για διεξοδική έρευνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης