Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αντιδράσεις κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή

Αντιδράσεις κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας στη λειτουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν, ότι οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχουν λάβει υπόψη τους τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και τη γειτνίαση του έργου με κατοικημένες και τουριστικά ενεργές περιοχές.
Την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο νότιο τμήμα του νησιού, δήλωσαν για άλλη μια φορά κάτοικοι της Λευκίμμης Κέρκυρας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεύκιμμον και συγκεντρώθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του.
Αφορμή για τη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπήρξε η κινητικότητα που έχει δείξει ο Δήμος της Κέρκυρας, σε μια προσπάθεια διαχείρισης του ζητήματος εναπόθεσης των απορριμμάτων του νησιού και αποτροπής του καταλογισμού από την ΕΕ των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, που στοίχισε το έργο.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν, ότι οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχουν λάβει υπόψη τους τον πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και τη γειτνίαση του έργου με κατοικημένες και τουριστικά ενεργές περιοχές.
Οι 120 συγκεντρωμένοι δήλωσαν, ότι δεν συζητούν τις προτάσεις του Δήμου για μετατροπή της εγκατάστασης σε ΧΥΤΥ, ούτε την κοινωνική συμμετοχή στη διαχείρισή του, ως δικλείδα κοινωνικού ελέγχου που τους έχει προταθεί, θεωρώντας ότι η λειτουργία του έργου δεν θα πρέπει να ξεκινήσει σε καμία μορφή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης