Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Τα ρωσικά ενεργειακά έργα στην ατζέντα της συνάντησης Putin - Juncker στις 7 Ιουλίου

Τα ρωσικά ενεργειακά έργα στην ατζέντα της συνάντησης Putin - Juncker στις 7 Ιουλίου
Πούτιν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συζητήσουν τα ενεργειακά έργα κατά τη συνεδρίαση της G20.
Οι υπό κατασκευή αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 2 και Turkish Stream, θα βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στις 7 Ιουλίου στο Αμβούργο ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσακόφ.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους «στον ενεργειακό τομέα προγραμματίζεται να συζητηθεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Turkish Stream, καθώς και οι προοπτικές επανέναρξης του ενεργειακού διαλόγου Ρωσίας-ΕΕ».
Επίσης, οι δύο πλευρές θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην εξομάλυνση της εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της ΕΕ.
Ακόμη, θα συζητηθούν οι προοπτικές προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (EAEU).
Όσον αφορά τη διεθνή ατζέντα, οι κ.κ. Πούτιν και Γιούνκερ θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, καθώς και θέματα μετανάστευσης που σχετίζονται με την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην ΕΕ, δήλωσε ο Ουσακώφ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης