Επικαιρότητα

Δούκας κατηγορεί Μπακογιάννη για «τρύπα» 6,7 εκατ. στον δήμο Αθήνας (Αυγή)

Δούκας κατηγορεί Μπακογιάννη για «τρύπα» 6,7 εκατ. στον δήμο Αθήνας (Αυγή)
O κ. Δούκας κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη για μεγάλα ελλείμματα και ζημιές στις Σχολικές Επιτροπές, την Αναπτυξιακή Αθήνας και την Τεχνόπολη
Επιθετικά έχει βγει ο νυν δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας, κατηγορώντας τον προκάτοχό του, Κώστα Μπακογιάννη, για «τρύπα» ύψους 6,7 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Σύμφωνα με την Αυγή, κατά τη χθεσινή (9/10) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Δούκας κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη για μεγάλα ελλείμματα και ζημιές στις Σχολικές Επιτροπές, την Αναπτυξιακή Αθήνας και την Τεχνόπολη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Χάρης Δούκας η «τρύπα» της τάξης των 6.700.000 ευρώ αφορά σε μεγάλα ελλείμματα και ζημιές.

Στις Σχολικές Επιτροπές, εμφανίζεται έλλειμμα 1.700.000 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο δήμος  να αναγκάζεται να κάνει ρυθμίσεις των λογαριασμών φυσικού αερίου, ενέργειας και νερού για να μην λείψουν τα βασικά από τα σχολεία. «Έχουμε απευθυνθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών για να διερευνήσει τη φύση του ελλείμματος», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

Στην Η Αναπτυξιακή Αθήνας Α.Ε. παρουσιάζεται ζημιά αξίας 3.600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα ο Κώστας Μπακογιάννης χρωστούσε στους προμηθευτές 3.800.000 ευρώ, τα οποία σήμερα σταδιακά εξοφλούνται.

Το αποτέλεσμα της ζημιάς εκατομμυρίων ευρώ είναι ότι ο δήμος για να μπορέσει να λειτουργήσει η Αναπτυξιακή Αθήνας Α.Ε. προχώρησε σε ενέργειες εξυγίανσης της εταιρείας με επιβάρυνση του Δήμου.

Στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Α.Ε., τέλος, υπάρχει ζημιά και έλλειμμα 1.873.631 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο όσον αφορά στην  Τεχνόπολη για τη χρήση 2023 παρουσίασε ζημία 500.000 ευρώ και στον ισολογισμό του Δεκεμβρίου του 2023 παρουσίασε αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, δηλαδή ταμειακό έλλειμμα, ύψους 1.373.631 ευρώ που οφείλεται βασικά στις υπερβάσεις του κατασκευαστικού κόστους, στον κακό σχεδιασμό και στον κακό συντονισμό της θητείας Μπακογιάννη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης