Επικαιρότητα

Στη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας - ΝΑ Ευρώπης θα μετάσχει ο Μητσοτάκης

Στη Σύνοδο Κορυφής Ουκρανίας - ΝΑ Ευρώπης θα μετάσχει ο Μητσοτάκης

Στην Κροατία θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με πολιτικούς ηγέτες βαλκανικών και ανατολικών χωρών για να μιλήσουν για τη στήριξη στο Κίεβο

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής Ουκρανίας -Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 9/10, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η στήριξη της Ουκρανίας αναμένεται να κυριαρχήσει στις συζητήσεις της Συνόδου, που διεξάγεται ενόψει και της πρώτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του νέου ευρωπαϊκού κύκλου (17 - 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες).

Στη συγκεκριμένη Σύνοδο θα συμμετάσχουν οι Πρόεδροι της Ουκρανίας, της Σλοβακίας, του Μαυροβουνίου, του Κοσόβου, οι Πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, των Σκοπίων, η Επίτροπος της Κροατίας στην ΕΕ, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Σερβίας και της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2023 είχε γίνει η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο ηγετών (με συμμετοχή ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων και ευρωπαϊκών κρατών-μελών της περιοχής), με πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη και μάλιστα, στην Ελλάδα για πρώτο φορά είχε βρεθεί ο Ζελένσκι (Πρόεδρος της Ουκρανίας).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης