Επικαιρότητα

Όλα τα στοιχεία για το Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη

Όλα τα στοιχεία για το Πόθεν Έσχες του Κασσελάκη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει εισοδήματα για το 2023 κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις στo 1,69 εκατ. ευρώ - Δάνεια (στεγαστικό), ακίνητα, κάρτες, εταιρείες και χρέη - Συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού - Δεν δήλωσε τη νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι αξίας 1,8 εκατ. ευρώ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τη Δευτέρα (3/6) τα περιουσιακά του στοιχεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Όμως αντί για δήλωση Πόθεν Έσχες, έδωσε στη δημοσιότητα έναν πίνακα μιας σελίδας.

Στον εν λόγω πίνακα, προσθέτει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα που κατέχει ο ίδιος με εκείνα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, διογκώνοντας τη σύγχυση σχετικά με το πώς απέκτησε την περιουσία του, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, τη φύση των εταιρειών του, πότε τις μεταβίβασε, σε ποιους και με ποιο αντίτιμο κ.λπ.

O κ. Κασσελάκης έδειξε ουσιαστικά ότι έχει ένα καλό εισόδημα, περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια, ανύπαρκτες καταθέσεις μαζί με τον Τάιλερ σε 5 τράπεζες (μόλις 22.000 δολάρια), χρωστάει στεγαστικό, κάρτες και το φοιτητικό δάνειο του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ.

Συνολικά αυτά που χρωστάει, δεδομένων των εισοδημάτων του, ανέρχονται στα 1,8 εκατ. δολάρια. Συμμετέχει σε τρεις επιχειρήσεις και διατηρεί επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. δολαρίων. Επίσης, διατηρεί τρία ακίνητα και δύο πολύ ακριβά αυτοκίνητα.

Επίσης, ο μονοσέλιδος πίνακας δεν συνοδεύεται από παραστατικά, ούτε από τη φορολογική δήλωση που προφανώς είχε καταθέσει στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ και η οποία υποχρεωτικά συνοδεύει τη δήλωση πόθεν έσχες.

Από τα δηλωμένα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δεν περιλαμβάνεται η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες, κι αυτό αντιστοιχεί σε 670.900 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις 20.100 ευρώ, δάνεια ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα καφέ στις Σπέτσες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει και τη συμμετοχή του, μέσω της Osios, στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

 

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης παραδέχθηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία

Πηγές του Μαξίμου έκαναν λόγο για «προβληματική δήλωση Πόθεν Έσχες από όπου και αν την κοιτάξεις».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι το «μονοσέλιδο» που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς δεν περιέχεται κανένα από τα δικαιολογητικά που ορίζει ο νόμος.

Πρόσθεσε ότι το πιο σοβαρό είναι ότι «παραδέχεται πως παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει».

Ο Κασσελάκης αντιμέτωπος με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που απαγορεύει τη συμμετοχή αρχηγού σε αλλοδαπή εταιρεία

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, απαγόρευε τη συμμετοχή αρχηγών κομμάτων σε εταιρείες εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νομοθετική ρύθμιση του 2016, την οποία είχε υποστηρίξει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το 2016 εισήγαγε τη νομοθεσία που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, αιρετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, με την οποία είναι αυτή τη στιγμή αντιμέτωπος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε «πάρει πάνω του» την εν λόγω τροπολογία, που έκανε ακόμη πιο αυστηρή τη σχετική νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης