Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

92 μονάδες έχασε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η αγορά προσπάθησε να βρει τη βάση της για τον Σεπτέμβριο.

Ο Dow Jones διολίσθησε 92 μονάδες, ή 0,23% στις 40.736 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 5.495 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,92% στις 649,02 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,84% στις 17.025 μονάδες.

Η Nvidia σημείωσε ελαφρά άνοδο μετά από άνοδο άνω του 2% στο υψηλό της ημέρας. Η Alphabet, η AMD και η Microsoft ήταν επίσης υψηλότερα. Οι μετοχές τεχνολογίας δυσκολεύονται τον τελευταίο καιρό, με το Technology Select Sector SPDR Fund (XLK) να χάνει περισσότερο από 7% αυτό το τρίμηνο. Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας, οδηγώντας τους επενδυτές να εγκαταλείψουν γνωστά ονόματα τεχνολογίας.

Οι τραπεζικές μετοχές άσκησαν πίεση και στην ευρύτερη αγορά. Οι μετοχές της JPMorgan υποχώρησαν περισσότερο από 5% αφού η εταιρεία ανέφερε προσεκτικά σχόλια για τα καθαρά έσοδα από τόκους το 2025 σε συνέδριο του κλάδου. Η JPMorgan κατέγραψε μεγαλύτερη πτώση στον Dow των 30 μετοχών.

Οι traders έχουν τα μάτια τους σε δύο βασικές οικονομικές εκθέσεις που πιθανότατα θα είναι οι επόμενοι καταλύτες για τις μετοχές. Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιευτεί την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τον δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι μια ευρέως αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να βοηθήσει να κατευνάσει τις ανησυχίες για μια αποδυνάμωση της οικονομίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης