Ενέργεια

Dyukov (CEO Gazprom): Οι τιμές του πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν σύντομα

Dyukov (CEO Gazprom): Οι τιμές του πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν σύντομα

 Παρά τις τρέχουσες πιέσεις

 

Σταθεροποίηση στις τιμές του πετρελαίου σύντομα βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Neft, Alexander Dyukov, παρά τις τρέχουσες πιέσεις που έχουν οδηγήσει την τιμή του Brent κάτω από τα 74 δολάρια το βαρέλι.

Ο ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε επίσης να επιλέξει να κάνει αλλαγές στην τρέχουσα συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη διαδικασία χαλάρωσης τον Οκτώβριο, είπε ο Dyukov, αλλά πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να βιαστεί κανείς για οποιαδήποτε απόφαση.

Η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ+ και η ιδέα ότι ο όμιλος θα μπορούσε να αποφασίσει να αυξήσει ξανά την παραγωγή όπως είχε προγραμματιστεί τον Οκτώβριο είναι ακριβώς αυτό που συμβάλλει στις τρέχουσες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου. Αν και οποιεσδήποτε αυξήσεις στις ποσοστώσεις παραγωγής -ή η χαλάρωση των περικοπών παραγωγής- θα αντισταθμιζόταν σε μεγάλο βαθμό από τις πρόσφατες διακοπές παραγωγής στη Λιβύη, η απλή αναφορά του ΟΠΕΚ να ακολουθεί το σχέδιό του για αύξηση της παραγωγής έχει οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 6 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, με το Brent να βυθίζεται στα 73,41 δολάρια από το πρωί της Πέμπτης, από περισσότερα από 80 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα.

Το WTI διαπραγματεύεται κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, από σχεδόν 76 δολάρια το βαρέλι πριν από μια εβδομάδα.

Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας κοινοποιεί τις ποσοστώσεις του που ορίζονται από τον ΟΠΕΚ+ στην Gazprom Neft. Πέρυσι, η Gazprom Neft κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα από πωλήσεις της ποτέ στα 3,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια, με EBITDA 1,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια. Αυτή η απόδοση επιτεύχθηκε παρά τις κυρώσεις και τα ανώτατα όρια τιμών που επιβλήθηκαν από τη Δύση.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Nikolai Shulginov δήλωσε στην αρχή του έτους ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας θα παραμείνει ως επί το πλείστον ίδια φέτος στα 10,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης