Τελευταία Νέα
Ενέργεια

FT: Η Siemens Energy επενδύει 1,2 δισ. ευρώ σε νέες μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας

FT: Η Siemens Energy επενδύει 1,2 δισ. ευρώ σε νέες μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας

Ο όμιλος ενεργειακής τεχνολογίας θέλει να επεκταθεί σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία - Σχεδιάζει τουλάχιστον 10.000 προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα έως το 2030

Ο όμιλος ενεργειακής τεχνολογίας Siemens Energy θέλει να επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητές του στο δίκτυο τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους σε αυτόν τον τομέα έως το 2030, όπως είπε το αρμόδιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου Tim Holt, σε συνέντευξή του στους «Financial Times» (FT).

Η Siemens Energy θέλει να επενδύσει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε νέες μονάδες και στην ανάπτυξη δυναμικότητας στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Το 40% των νέων προσλήψεων θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη και το 20% στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος επωφελείται σήμερα από σημαντικά αυξημένη ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικότερα, η επιχείρηση δικτύου αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Η εταιρεία με έδρα το Μόναχο έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αιολικής της δραστηριότητας, η οποία έχει πρόσφατα συσσωρεύσει ζημίες λόγω, μεταξύ άλλων, ποιοτικών προβλημάτων με τις ανεμογεννήτριές της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης