Η Tesla μαζί με τις TagEnergy και Habitat ολοκληρώνουν έργο BESS στη Β. Αγγλία

Η Tesla μαζί με τις TagEnergy και Habitat ολοκληρώνουν έργο BESS στη Β. Αγγλία

θα είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του που συνδέεται με μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εγκατάσταση 100MW/200MWh της Tag Energy στο Drax (στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας), έγινε η πρώτη της BESS συνδεδεμένη με μετάδοση μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος μεταγωγής σε λειτουργία από την επιτόπια ομάδα του έργου και τους μηχανικούς του National Grid.

Το έργο ανήκει 100% και λειτουργεί από την TagEnergy, με εταίρους του έργου την Tesla, τη Habitat Energy και τις ΑΠΕ.

Ο ανάδοχος Μηχανικών Προμηθειών και Κατασκευών (EPC) Tesla παρείχε ένα σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου Tesla Megapack 2XL.

Η TagEnergy απέκτησε την πλήρη ιδιοκτησία της εγκατάστασης από τις ΑΠΕ τον Δεκέμβριο του 2021, ξεκίνησε την κατασκευή τον Αύγουστο του 2023 και πέτυχε οικονομικό κλείσιμο με ένα ορόσημο πακέτο χρέους χωρίς αναγωγή τον Οκτώβριο του 2023.


Ο
Franck Woitiez (Διευθύνων Σύμβουλος της TagEnergy) δήλωσε:

«Για ένα διάστημα, το Lakeside θα είναι το μεγαλύτερο έργο BESS που συνδέεται με μεταφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ένα σημαντικό έργο που πραγματικά κινεί τη βελόνα για την ενεργειακή μετάβαση.

Είμαστε περήφανοι που παραδώσαμε το έργο αποτελεσματικά, ενεργοποιήσαμε και συνδεθήκαμε στο δίκτυο μεταφοράς του Εθνικού Δικτύου χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις ή λειτουργικά προβλήματα.

Αυτό ακριβώς χρειάζεται για να επιταχυνθεί η μετάβαση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με Habitat Energy, Tesla και RES για να συνειδητοποιήσουμε την πλήρη αξία της αποθήκευσης μπαταριών συνδέοντας περισσότερους ανθρώπους σε περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές στην αδιάκοπη επιδίωξή μας για το καθαρό μηδέν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης