Red Sea Project: Το μεγαλύτερο ηλιακό μικροδίκτυο αποθήκευσης φωτοβολταϊκής ενέργειας  

Red Sea Project: Το μεγαλύτερο ηλιακό μικροδίκτυο αποθήκευσης φωτοβολταϊκής ενέργειας   

Το έργο της Ερυθράς Θάλασσας πρόκειται να είναι ο πρώτος στον κόσμο πλήρως καθαρός προορισμός με ενέργεια

 

Διαθέτοντας ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα 400 MW σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας 1,3 GWh, το μεγαλύτερο μικροδίκτυο αποθήκευσης φωτοβολταϊκής ενέργειας στον κόσμο κατασκευάζεται στο έργο Red Sea Project της Σαουδικής Αραβίας με την Huawei, να πρωτοστατεί σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα σύμφωνα με το gulfbusiness.

Το έργο καλύπτει μια προγραμματισμένη έκταση 28.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ακτή της νοτιοδυτικής επαρχίας Ταμπούκ, δυτικά της Ερυθράς Θάλασσας. Με την ολοκλήρωση το 2030, η Πόλη της Ερυθράς Θάλασσας αναμένεται να έχει 50 ξενοδοχεία με 8.000 δωμάτια και περισσότερες από 1.000 κατοικίες σε 22 νησιά και έξι τοποθεσίες στην ενδοχώρα. Θα εξυπηρετεί επίσης έως και ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως και όλοι αυτοί οι επισκέπτες πρόκειται να επωφεληθούν από την καθαρή ενέργεια εκτός δικτύου.

 «Ο προορισμός πρόκειται να είναι ο πρώτος στον κόσμο πλήρως καθαρός προορισμός με ενέργεια, και η Huawei έχει την τιμή να συμμετέχει σε αυτό το έργο και να βοηθά τη Σαουδική Αραβία να οικοδομήσει ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας»,  δήλωσε ο Alex Xing, πρόεδρος της Huawei Digital Power στο Gulf Business.

 Το έργο θα χρησιμοποιήσει τη λύση αποθήκευσης ενέργειας FusionSolar Smart String της Huawei (ESS), μια λύση μικροδικτύου που θα επιτρέψει στο Red Sea Project να καλύψει ανεξάρτητα τις δικές του ανάγκες σε ενέργεια. Η διαλείπουσα και κυμαινόμενη φύση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας καθιστά την αποθήκευση ενέργειας απαραίτητη για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία των έργων ανανεώσιμης ενέργειας. Σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί αυτή η πλήρης εξάρτηση από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι λύσεις ESS της Huawei θα γίνουν ένα κρίσιμο στοιχείο.

 «Τα μικροδίκτυα δεν είναι καινούργια στη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, το μικροδίκτυο της Ερυθράς Θάλασσας είναι μοναδικό επειδή χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι εντελώς αποσυνδεδεμένο από οποιοδήποτε εξωτερικό δίκτυο», δήλωσε ο Xing. «Ως πρωτοπόρος στις ψηφιακές τεχνολογίες, η Huawei είναι ένας από τους λίγους παρόχους λύσεων που προσφέρει υπερσύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία ισχύος, σχηματίζοντας και σταθεροποιώντας δίκτυα μέσω εικονικών μηχανών συγχρονισμού. Αυτή η εις βάθος γνώση του κλάδου και η σταθερή εμπειρία επέτρεψαν στην Huawei να αποδεχθεί την πρόκληση της υλοποίησης ενός τόσο φιλόδοξου έργου», πρόσθεσε ο Xing.

 Η συμμετοχή της Huawei στο Red Sea Project ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, τεχνολογική τεχνογνωσία και συνεργασία. «Το Red Sea Project παρέχει μια απαράμιλλη ευκαιρία για να επιδείξουμε αυτή τη δέσμευση και να αναδείξουμε την κορυφαία καινοτομία και την τεχνολογία μας στον κλάδο», δήλωσε ο Xing.

 «Είναι ένα σχέδιο για βιώσιμες πόλεις. Μέσω της συνεργασίας μας με την Red Sea Global, η Huawei ηγείται της προσπάθειας για ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα μικροδίκτυο τη φορά».

 

Οι παγκόσμιες εξελίξεις στην ηλιακή ενέργεια

 
Εκτός από το Red Sea Project, η Huawei εργάζεται σε πολλές σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως. Αυτά τα έργα καλύπτουν εγκαταστάσεις κλίμακας χρησιμότητας, εμπορικά και βιομηχανικά σενάρια (C&I) και οικιακές εφαρμογές. «Η έξυπνη λύση ESS της Huawei για στοιχειοσειρά και σχηματισμό δικτύου βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα ενός δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας να ενσωματώνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», εξήγησε ο Xing. «Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την ενσωμάτωση υψηλών μεριδίων ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο σε μονάδες κλίμακας κοινής ωφέλειας».

Στο Ντουμπάι, η Huawei βοήθησε πρόσφατα στη δημιουργία ενός Διανεμημένου Προγράμματος 25,8 MW για το Dubai Global Port Group. Στην Κίνα, η εταιρεία συνεργάστηκε με την China Resources Power, το China Electric Power Research Institute και το Electric Power Research Institute of State Grid Qinghai Electric Power Company για το πρώτο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών που σχηματίζει δίκτυο στον κόσμο (BESS). 

Εν τω μεταξύ, στην Ταϊλάνδη, η Huawei κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μονάδα C&I PV και ESS της Ασίας-Ειρηνικού στο Πανεπιστήμιο Mahidol, η οποία περιλαμβάνει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 12 MW, ένα ESS 600 kWh και βελτιστοποιητές που έχουν διαμορφωθεί για όλες τις φωτοβολταϊκές μονάδες της Huawei FusionSolar.

 Αυτά τα έργα υπογραμμίζουν την παγκόσμια εμβέλεια της Huawei και τον στόχο της για την προώθηση της υποδομής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Έχουμε επίσης συνδυάσει IoT, μεγάλα δεδομένα, τεχνητή νοημοσύνη και άλλες νέες λύσεις  ICT για να βελτιώσουμε τις λειτουργίες και τη συντήρηση, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία διάγνωσης σφαλμάτων για έξυπνους σταθμούς παραγωγής ενέργειας», δήλωσε ο Xing.

 

Αυξανόμενη εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 
Η Huawei στοχεύει η επιχείρησή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να γίνει βασικός παίκτης στην παγκόσμια μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η εταιρεία ενσωματώνει ήδη τεχνολογίες bit, watt, θερμότητας και μπαταρίας (4T) για την ανάπτυξη νέων ενεργειακών υποδομών για συστήματα ισχύος, ηλεκτρικά οχήματα (EVs) και την ψηφιακή βιομηχανία.

 Μέχρι το τέλος του 2023, η Huawei Digital Power είχε βοηθήσει τους πελάτες της  να παράγουν 997,9 δισεκατομμύρια kWh πράσινης ενέργειας και να εξοικονομήσουν 46,1 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 495 εκατομμύρια τόνους. Αυτό ισοδυναμεί με τη φύτευση 680 εκατομμυρίων δέντρων.

Νωρίτερα φέτος, η Huawei παρουσίασε την καινοτόμο Intelligent Distribution Solution (IDS)  στο 26ο Παγκόσμιο Ενεργειακό Συνέδριο του Ρότερνταμ. Το IDS στοχεύει να αντιμετωπίσει τις πιο πιεστικές προκλήσεις της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απώλεια υψηλών γραμμών, η αναξιόπιστη εξυπηρέτηση και το βάρος της διαχείρισης νέων ενεργειακών φορτίων.

 «Η Huawei Digital Power συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να βοηθήσει την πράσινη ανάπτυξη στον κόσμο και την ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Xing. «Το 2023, σημειώσαμε τεράστια πρόοδο σε τομείς όπως τα έξυπνα φωτοβολταϊκά και η υγρόψυκτη υπερταχεία φόρτιση. Η επιχείρηση ψηφιακής ενέργειας της Huawei κέρδισε 52,6 δισεκατομμύρια ¥ (7,42 δισεκατομμύρια δολάρια), αύξηση 3,5%  σε ετήσια βάσητο 2023».

Σύμφωνα με τον Wood Mackenzie, η Huawei ήταν ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής ηλιακών φωτοβολταϊκών (PV) μετατροπέων στον κόσμο το 2022 με μερίδιο αγοράς 29%. Οι αποστολές της Huawei αυξήθηκαν σημαντικά κατά 83% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη επιρροή της εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Μπαίνουμε σε έναν νέο κόσμο όπου η ψηφιακή ενέργεια θα διαδραματίσει βασικό ρόλο», σημείωσε ο Xing.

 «Οι στόχοι των παγκόσμιων εθνών να επιτύχουν την ουδετερότητα του άνθρακα οδηγούν σε έναν βαθύ μετασχηματισμό στην κοινωνία και την οικονομία. Η επίτευξη αυτών των στόχων απαιτεί μια ισχυρή ενεργειακή υποδομή που τροφοδοτεί την απανθρακοποίηση, την ηλεκτροδότηση, την ψηφιοποίηση και την ευφυΐα», κατέληξε ο Xing.

www.worldenergynews.gr

 

 





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης