Τελευταία Νέα

Η Iberdrola κατασκευάζει 376 ΜW Φ/Β και αποθήκευσης 180MW/260MWh στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας

Η Iberdrola κατασκευάζει 376 ΜW Φ/Β και αποθήκευσης 180MW/260MWh στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας

Η ισπανική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρισμού κατέχει Μια υπάρχουσα ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα στη χώρα της Ωκεανίας

Ο αυστραλιανός βραχίονας της εταιρείας κοινής ωφέλειας και ανεξάρτητης παραγωγής ενέργειας (IPP) Iberdrola, με έδρα την Ισπανία, ξεκίνησε την κατασκευή ενός έργου αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 180MW/260MWh (BESS) στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Το Broadsound Solar and Battery (το πρώτο έργο της εταιρείας στην Πολιτεία), θα διαθέτει 376 MW ηλιακών φωτοβολταϊκών (Φ/Β) μαζί με το συστεγαζόμενο BESS. Το BESS θα συλλαμβάνει την ενέργεια που παράγεται από την ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και θα την εξάγει στο δίκτυο.

Το Broadsound βρίσκεται στο Clarke Creek (περίπου 860 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπρίσμπεϊν) και η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2026.

Η Iberdrola Australia συνεργάζεται στενά με τους ανθρώπους της Barada Kabalbara Yetimarala (BKY) για την κατασκευή της τοποθεσίας.

Ο Ross Rolfe (Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Iberdrola Australia), δήλωσε ότι το έργο θα προσθέσει στα 1,7 GW εθνικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

«Αφού παρέχουμε ενέργεια σε Αυστραλούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων του Κουίνσλαντ, για πολλά χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα θα μπορούμε να παράγουμε ενέργεια τοπικά εδώ με το έργο Broadsound Solar Farm και BESS», πρόσθεσε ο Rolfe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης