ΗΠΑ: Συνεργασία DESRI - EPE για το έργο Carne PV ισχύος 130 MW

ΗΠΑ: Συνεργασία DESRI - EPE για το έργο Carne PV ισχύος 130 MW

Αναμένεται να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 37.600 σπίτια ετησίως

Η D E Shaw Renewable Investments (DESRI) και ο συνεργάτης της El Paso Electric (EPE) ανακοίνωσαν την έναρξη της κατασκευής του έργου ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης Carne 130 MWac στις ΗΠΑ.

Η εγκατάσταση βρίσκεται στο Deming του Νέου Μεξικού και είναι η δεύτερη ηλιακή εγκατάσταση της DESRI στην κομητεία Luna μετά το έργο Alta Luna το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017.

Το πρόγραμμα θα παρέχει καθαρή, αξιόπιστη ενέργεια στα νοτιοδυτικά και θα φέρει την EPE πιο κοντά στον στόχο της καθαρής ενέργειας κατά 80% έως το 2035 και 100% έως το 2045, ανέφερε η εταιρεία.

Η Carne έχει 20ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την EPE και αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες το 2025.

Η τοποθεσία αναμένεται να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτεί περίπου 37.600 σπίτια κάθε χρόνο, σύμφωνα με μετρήσεις που παρέχονται από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η Galehead Development και η Lacuna Sustainable Investments συμμετείχαν στην αρχική ανάπτυξη του έργου.

Η SOLV Energy θα λειτουργεί ως εργολάβος μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής και θα παρέχει επίσης συνεχείς λειτουργίες και υπηρεσίες συντήρησης στο Έργο μόλις τεθεί σε λειτουργία.

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

«Η DESRI είναι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσει την επένδυσή μας στην ενεργειακή μετάβαση στο Νέο Μεξικό με την τέταρτη κλίμακα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολιτεία και να αξιοποιήσει τη μακροχρόνια σχέση μας με την EPE.

Η Carne θα παρέχει αξιόπιστη, οικονομικά αποδοτική καθαρή ισχύ στην EPE, καθώς και υποστήριξη δικτύου μετάδοσης με τη σχεδιαζόμενη μεγάλη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών.

Επιπλέον, το έργο θα στηρίξει την τοπική κοινωνία με ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της EPE, της κομητείας Luna, της SOLV Energy και άλλων ενδιαφερομένων στο έργο», δήλωσε ο Hy Martin (επικεφαλής ανάπτυξης της DESRI).

 

«Η EPE είναι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχει στο DESRI για να φέρει αυτή την τελευταία προσθήκη ανανεώσιμης γενιάς στο Νέο Μεξικό και να συνεχίσει να χτίζει πάνω στη σπουδαία εργασιακή μας σχέση.

Η εγκατάσταση Carne είναι αφιερωμένη 100% στην εξυπηρέτηση των πελατών μας στο Νέο Μεξικό και θα αποτελέσει κρίσιμο πόρο για να μπορέσει η EPE να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης των πελατών και τις απαιτήσεις των στόχων του Προτύπου Ανανεώσιμων Πηγών Χαρτοφυλακίου του Νέου Μεξικού.

 Το εξάρτημα αποθήκευσης μπαταριών της νέας εγκατάστασης θα είναι η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση πελατών EPE και θα παρέχει την απαιτούμενη χωρητικότητα και αξιοπιστία στους πελάτες μας στο Νέο Μεξικό.

 Η ΕΡΕ προσβλέπει στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου Carne και σε μελλοντικά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την DESRI στο Νέο Μεξικό», δήλωσε ο James Schichtl (Aντιπρόεδρος ρυθμιστικών λειτουργιών και στρατηγικής πόρων στην EPE).

«Εκτός από την υποστήριξη των στόχων καθαρής ενέργειας της EPE, η Carne θα δημιουργήσει περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας στις κατασκευές και θα προσφέρει στο τοπικό εργατικό δυναμικό εκπαίδευση δεξιοτήτων και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Η SOLV Energy και η DESRI έχουν συνεργαστεί σε σχεδόν 4 γιγαβάτ δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλες τις ΗΠΑ.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να προσφέρουμε τα οφέλη της καθαρής ενέργειας στο Νέο Μεξικό ως πάροχος EPC και O&M στο Carne», δήλωσε ο George Hershman (Διευθύνων Σύμβουλος της SOLV Energy).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης