Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Με γεωθερμική ενέργεια η κάλυψη των αναγκών των data centers της Google

ΗΠΑ: Με γεωθερμική ενέργεια η κάλυψη των αναγκών των data centers της Google
Η σύμπραξη αποτελεί μέρος του σχεδίου της Google να τροφοδοτήσει όλες τις δραστηριότητές της με ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030
Η Google συνήψε συμφωνία με την εταιρεία κοινής ωφέλειας NV Energy της Νεβάδα για την ανάπτυξη γεωθερμικής ενέργειας για τα data centers της.
 
Σύμφωνα με το Oil Price, η συμφωνία προβλέπει ότι η ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από γεωθερμικές πηγές στο δίκτυο της Νεβάδα θα αυξηθεί από 3,5 MW σε 115 MW σε έξι χρόνια.
 
Το εν λόγω deal αποτελεί μέρος μιας γενικότερης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ της Google και της εταιρείας κοινής ωφέλειας Berkshire Hathaway στη Νεβάδα στον τομέα της ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. 
 
Η σύμπραξη αποτελεί μέρος του σχεδίου της Google να τροφοδοτήσει όλες τις δραστηριότητές της με ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα έως το 2030.
 
H διαδικασία
 
Η νεοφυής εταιρεία Fervo Energy θα αναπτύξει ένα γεωθερμικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που θα παρέχει 115 MW ηλεκτρικής ενέργειας στην NV Energy Inc., θυγατρική της Berkshire Hathaway Energy του Warren Buffett, σύμφωνα με ανακοίνωση της Google. Στη συνέχεια, η NV Energy θα πουλήσει την ηλεκτρική ενέργεια στην Google, βάσει συμφωνίας που πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας.
 
Τα πλεονεκτήματα της γεωθερμίας
 
Αντίθετα με τις ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις, οι γεωθερμικές μονάδες μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, χρησιμοποιώντας νερό που θερμαίνεται από υπόγειους βράχους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η Fervo χρησιμοποιεί οριζόντιες γεωτρήσεις εντός των γεωθερμικών ταμιευτήρων για να αυξήσει την παραγωγή.
 
Τα data centers καταναλώνουν όλο και μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας πρόβλημα για τις εταιρείες τεχνολογίας που έχουν θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θερμαίνουν τον πλανήτη. Η ηλεκτρική ενέργεια που συμφώνησε να αγοράσει η Google από την NV Energy και τη Fervo θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περίπου 86.000 σπίτια.
 
www.worldenergynews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης