Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Credit Agricole «μπαίνει» σε 11 αιολικά της Γαλλίας (Reuters)

Η Credit Agricole «μπαίνει» σε 11 αιολικά της Γαλλίας (Reuters)
Η ΕΕ επιθυμεί οι τράπεζες να στηρίξουν την ευρεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole δήλωσε σήμερα (27/9) ότι η θυγατρική της, Credit Agricole Transitions & Energies, αγόρασε μερίδιο έως και 32% σε 11 αιολικά πάρκα στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς γη Γαλλία ελπίζει να έχει 45 GW υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων σε λειτουργία έως το 2050 για να επιτύχει τον πολυπόθητο στόχο του net zero.

Η χώρα υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών αδειοδότησης και των πολλαπλών προσφυγών που υποβάλλονται κατά των έργων.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αναπτύξει περισσότερο την αιολική ενέργεια στην περιοχή, έχοντας συνάψει ήδη συμφωνία από τον Ιούλιο με την Deutsche Bank για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα αυτό.

Η ΕΕ επιθυμεί οι τράπεζες να στηρίξουν την ευρεία επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να συμβάλουν στην επίτευξη των κλιματικών πολιτικών και στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης