Επιχειρήσεις

O Μυτιληναίος Επίτιμος Προσκεκλημένος στο “Back-to-Business Dinner” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

O Μυτιληναίος Επίτιμος Προσκεκλημένος στο “Back-to-Business Dinner” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Τονίστηκε η δυναμική διεθνής πορεία της ΜETLEN ως παράδειγμα της εξωστρέφειας και της εμπνευσμένης ηγεσίας υπό τον Πρόεδρο της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, η ετήσια επίσημη εκδήλωση “Back-to-Business” του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα και ο Επίτιμος Προσκεκλημένος Ευάγγελος Γ. Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METLEN Energy & Metals. Το επίσημο δείπνο πραγματοποιήθηκε παρουσία 300 περίπου συμμετεχόντων, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθώς και πλήθους Μελών του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Άννας Καλλιάνη, Ελληνίδας Προέδρου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, η οποία τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο στην περαιτέρω ενίσχυση των Ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων -το 2025 θα εορτάσει το ορόσημο της συμπλήρωσης 80 ετών λειτουργίας- και την ουσιαστική συνεισφορά του στην προσέλκυση επενδύσεων, προσβλέποντας στην ισχυροποίηση της σχέσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω και της βελτίωσης κάποιων όρων της συμφωνίας συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BHCC - B2B 2024Mytilineos

Αναφερόμενη στην ΜETLEN Energy & Metals, επισήμανε τη δυναμική διεθνή πορεία της, ως παράδειγμα της εξωστρέφειας και της εμπνευσμένης ηγεσίας υπό τον Πρόεδρο της εταιρείας, κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, χαιρετίζοντας την πρόθεση της METLEN για εισαγωγή των μετοχών της και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στη συνέχεια, η κυρία Καλλιάνη τόνισε ότι αποτελεί ευθύνη των κυβερνήσεων να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο, διατηρήσιμο και πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για την οικονομία και την κοινωνία, με στρατηγική και δράσεις που θα μετριάσουν στρεβλώσεις στον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας και τις αρνητικές επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές και οικονομικές διεθνείς προκλήσεις.


Ο Matthew Lodge, Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, τιμώντας όπως κάθε χρόνο με την παρουσία του την εκδήλωση, ανέφερε στην ομιλία του: «Είναι μεγάλη μου τιμή που για μια ακόμη χρονιά βρίσκομαι ανάμεσα στα μέλη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, μεταξύ των οποίων συναντά κανείς πολλούς από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες και Ελληνίδες επιχειρηματίες. Η ετήσια αυτή εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για όλους εμάς, αποτελεί και μια εξαιρετική ευκαιρία να γιορτάσουμε τις ισχυρές και μακροχρόνιες σχέσεις που συνδέουν τις δυο χώρες μας.  

Η παρουσία του Επίτιμου Προσκεκλημένου, του Προέδρου της METLEN κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου και της ομάδας του, κάνει τη βραδιά ξεχωριστή. Το γεγονός ότι η METLEN, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία σε όρους κεφαλαιοποίησης σήμερα, με μία ήδη ισχυρή διεθνή παρουσία επιλέγει τη Βρετανική αγορά για το επόμενο βήμα της, αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της ενίσχυσης των διμερών μας δεσμών».


Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, απόφοιτος μάλιστα του London School of Economics & Political Science, ως κεντρικός ομιλητής, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την πρόθεση της εταιρείας για παράλληλη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η βρετανική πρωτεύουσα θα παραμείνει ο κύριος οικονομικός κόμβος της Ευρώπης. «Η απόφασή μας να επιδιώξουμε την εισαγωγή μας στο LSE αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη μας στην ανθεκτικότητα και τη σημασία της βρετανικής αγοράς για τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές». Τόνισε πως αυτή η απόφαση έρχεται ως συνέχεια της πολύχρονης επιχειρηματικής παρουσίας της εταιρείας στη χώρα, με σημαντικές συνεργασίες κι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο έργων: «Στα δέκα χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε υποστηρίξει ουσιαστικά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στηρίζουμε όχι μόνο την ανάπτυξη της εταιρείας μας, αλλά και το μέλλον της ενεργειακής ασφάλειας και βιωσιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου. Η METLEN έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας ισχυρός παίκτης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, υλοποιώντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 10 μεγάλα έργα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει τη Σκωτία με την Αγγλία, το οποίο αποτελεί ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος. Ο κ. Μυτιληναίος, επιπρόσθετα, υπογράμμισε τη σημαντική αναπτυξιακή πορεία της METLEN, εκτιμώντας ότι η εταιρεία σε ορίζοντα πενταετίας θα διπλασιάσει τα μεγέθη της.


Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του ο Κέννυ Ευαγγέλου, Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος επισήμανε: «Ενώ η περαιτέρω οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, όπως κανονιστικές διαφορές, οικονομική αβεβαιότητα και γεωπολιτικούς κινδύνους, οι ευκαιρίες είναι τεράστιες. Βασικοί τομείς όπως η καθαρή ενέργεια, οι βιοεπιστήμες, η υγειονομική περίθαλψη, τα ακίνητα, ο τουρισμός, η εκπαίδευση, η ναυτιλία, τα αγροδιατροφικά προϊόντα, η τεχνολογία και η ψηφιακή καινοτομία, παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για  συνεργασία. Βλέπουμε έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό Βρετανικών εταιρειών να επενδύουν σε Ελληνικές επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, ενισχύοντας τους δεσμούς μας ακόμη περισσότερο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης