Διεθνή

Το Ορλάντο πλησιάζει ο τυφώνας Μilton – Αναφορές για νεκρούς από το CNN

Το Ορλάντο πλησιάζει ο τυφώνας Μilton – Αναφορές για νεκρούς από το CNN

Περισσότεροι από 70.000 πολίτες βρίσκονται σε καταφύγια

Στο Ορλάντο πλησιάζει ο τυφώνας Milton, ενώ οι κάτοικοι της Φλόριντα περιμένουν να ξημερώσει για να καταγραφούν οι καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στην Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Περισσότεροι από 70.000 πολίτες βρίσκονται σε καταφύγια.

Ο τυφώνας που υποβαθμίστηκε σε κατηγορία 1 νωρίς την Πέμπτη, προκάλεσε θανατηφόρους ανεμοστρόβιλους που ισοπέδωσαν περισσότερα από 125 σπίτια στην κομητεία Σεντ Λούσι.

Σύμφωνα με το CNN, στην συγκεκριμένη κομητεία υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και συγκεκριμένα, ο σερίφης Κιθ Πίρσον δήλωσε ότι 200 άνθρωποι-πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες- έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση ανθρώπων εγκλωβισμένων στα συντρίμμια κοινότητας ηλικιωμένων, που βρέθηκε στο «καταστροφικό πέρασμα» του τυφώνα και ανέφερε ότι υπάρχουν απώλειες.

Ο Πίρσον είπε στο CNN πως «δεν μπορώ να σας δώσω αριθμό, αλλά μπορώ να σας πω ότι πρόκειται για πάνω από έναν άνθρωπο που έχει χάσει τη ζωή του και που έχουν ήδη ανασύρει».

Ο εκπρόσωπος της κομητείας Σεντ Λούσι, Έρικ Γκιλ δήλωσε πως «έχουμε δεκάδες σπίτια στην κομητεία Σεντ Λούσι που έχουν υποστεί ζημιές, μερικές καταστροφικές ζημιές. Συνεργαζόμαστε με την πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Σεντ Λούσι, καθώς και με μονάδες από το γραφείο του σερίφη, ακόμη και με υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης από τις γύρω κομητείες για να βοηθήσουν στην έρευνα και τη διάσωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Τάμπα, Γκίντο Μανισκάλκο, είπε στο CNN: «Δεν ξέρουμε τι θα δούμε όταν ξημερώσει», ενώ συμπλήρωσε πως «ο άνεμος είναι τρομακτικός, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι παρόμοιο και είμαι στην Τάμπα όλη μου τη ζωή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης