Διεθνή

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο επίθεσης Ισραήλ σε Ιράν στις ενεργειακές υποδομές - Μεγάλη ανατροπή

Πόσο πιθανό είναι το σενάριο επίθεσης Ισραήλ σε Ιράν στις ενεργειακές υποδομές - Μεγάλη ανατροπή
Η επόμενη μέρα των Ισραηλινών μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που μέχρι τώρα φαινόταν αδιανόητο
Σχετικά Άρθρα
Η επίθεση των Ιρανών στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους απέτυχε και εξουδετερώθηκε με την βοήθεια των Αμερικανών όπως επισφράγισε και ο Λευκός Οίκος.
Το Ισραήλ όμως προειδοποίησε για τις επιπτώσεις και ανακοίνωσε, ότι έχει σχέδια και αυτό ήταν το κεντρικό θέμα για τα μεγάλα αμερικανικά κανάλια, στην συνέχεια.

Οι αναλύσεις λένε, ότι οι ο στρατιωτικός εξοπλισμός των Ιρανών είναι απαρχαιωμένος και οι Ισραηλινοί πλέον με τον Νετανιάχου ''απελευθερωμένο" αλλλά και ανεξέλεγκτο δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν και το μέχρι τώρα ακατόρθωτο, να περάσουν δηλαδή κάτω από τα ραντάρ και να βομβαρδίσουν το Ιράν.

Οι Ιρανοί προειδοποίησαν με την σειρά τους, ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι μόνο κλασμα της δύναμής τους, σίγουρα όμως οι τεχνολογίες τους έχουν μεγάλες αδυναμίες.
Η επιθεσή του Ιράν πάντως σύμφωνα με τους αναλυτές της ήταν σφοδρή αλλά απέτυχε πλήρως. Αναμένεται να επαναληφθεί.

Οι Αμερικανοί παραμένουν στο πλευρό των Ισραηλινών με τα πλοία τους έτοιμα να αναχαιτίσουν νέες ιρανικές επιθέσεις.
Ο Λευκός Όικος ξεγλίστρησε σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του CNN, όταν ρωτήθηκε πως αντιμετωπίζει έναν επικείμενο βομβαρδισμό του Ισραήλ στις πυρηνικές υποδομές του Ιράν.


Κερδίζει έδαφος στο Ισραήλ η επίθεση

Τα πράγματα εμφανιζονται να ισορροπούν σε εξαιρετικά λεπτές γραμμές. Σύμφωνα με όσα είπε στο CNN o πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Νάφταλι Μπένετ, είναι η ώρα να επιτεθεί στο Ιράν, διαλύοντας τις ενεργειακές υποδομές του, καταστρέφοντας τα πυρηνικά του και απελευθερώνοντας την χώρα από την παρούσα δυναστεία.

Στο Ισραήλ κερδίζει έδαφος η άποψη, ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το Ιράν.

Ο αρθρογράφος του Guardian Andrew Roth σε άρθρο που παρουσίασε το WEN τόνισε, ότι ο Νετανιάχου που έχει τις ίδιες απόψεις, δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις ΗΠΑ.
Δείτε εδώ το άρθρο: https://www.worldenergynews.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/articles/559754/anikanes-oi-ipa-na-elegksoun-israil-kai-netaniaxou

Έτσι η αμερικανική πλευρά βρίσκεται  εγκλωβισμένη στην ορμή των Ισραηλινών, ένα μήνα μόλις πριν τις εκλογές, ενώ θα ήθελε ένα τελέιως διαφορετικό σκηνικό.
Είναι προφανές ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Biden αλλά και η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να ελέγξουν το Ισραήλ και τώρα θερίζουν τις θύελλες του αρμαγεδώννα που έρχεται.

Οι αναλυτές διαβλέπουν, ότι σε καμία περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη δεν πρόκειται να ωφελήσει την Kamala Harris, καθώς τα δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη με την ουκρανική κρίση να έχει κουράσει την Ευρώπη και να έχει γείρει υπέρ της Ρωσίας αποτελεί πια για το σημερινό αμερκανικό status quo μια άλυτη εξίσωση.

Κατά τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ μπαίνουν σε μια πρωτοφανή για την ιστορία γεωπολιτική κρίση με τις αμερικανικές εκλογές να αποκτούν πλέον εκθετικά αυξανόμενη σημασία. Ένα τρίγωνο με κορυφές τον Νετανιάχου, τον Πούτιν και τον επόμενο Αμερικάνο πρόεδρο θα μας δείξει κατά πόσο θα μπορέσει να "ισοσκελίσει" την διαφαινόμενη κορύφωση της κρίσης.

Οι συνέπειες της οποίας σε οικονομίες, διεθνές εμπόριο και ενεργειακά commodities μπορεί να είναι δραματικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης